[扮工動物園] 說好的轉涼呢之星期三

761 回覆
1 Like 1 Dislike
又返到公司
http://hd.stheadline.com/news/realtime/ent/843664/

講到乜乜柒柒105%原來5年先儲得40萬

40萬邊夠上車,近4百萬樓要9萬印花稅,佢唔夠錢
九按佢要月入30k 以上過壓測
又係果d教人投資買樓堂呃神騙鬼既節目

乜宜家仲做到9成按咩?

點會做唔到

之前又話600萬以下最多做到6成

https://mreferral.com/new-measures-on-mortgage.html

呢度好詳細了
本身想話同細佬做聯名供層 <4M
我比首期 幫佢供埋
但佢唔肯

要唔要細妹

你唔是有J咩
定係我記錯

有J 唔可以做細妹咩?
我sd 左starbuck d 新杯相比女友睇
佢話個d 佢梅花😂😂😂😂🤔

一潮濕啲牆好易發霉
隔離仲要係浴室
好想成間屋大裝修呀

唔知係咪我屋企D防霉漆夠期
依兩年春天都會發霉

會嫁
所以要做牆身翻新

潮濕其實是咪真係唔好貼牆紙?

我唔直接答你
用例子話你知

我比首期 幫佢供埋
但佢唔肯

要唔要細妹

你唔是有J咩
定係我記錯

收埋我做細佬

上年果隻就好靚

地區性呢個都係一個好大既問題

以前住柴灣對住個山都有呢個問題~~~

而家個廚櫃 (新樓包埋) 已經甩頭甩骨, 入面就係高壓板

你望內園已經無咁濕啦香媽

唔內遠之多咪望樓景...我嗰度唔算近山近海...ok 啦

btw, 我係望你嗰邊嘅內園, 都見到吓你嗰邊嘅泳池㗎

先講衣櫃
6呎到頂衣櫃 趟門
開價$11,100
但個間隔要改 呢個間隔好怪

另外碌架床+書檯+書櫃
開價$7,500
格式同我之前描述有出入
同埋呎吋好多野要改...

先不講造工、款式問題
個價錢係咪合理?
我本身預加埋$15,000內

原來就係你開post
睇用咩板啦,我早兩個星期口痕去左centro 問,佢地用E0板,聲稱防刮防火防濕。

屌,未打完佢自動同我出post

佢42" 高以上就3800一直呎,以下就2800。
我做個高10呎長7呎既衣櫃,佢話要分件做,一個8呎高一個2呎高。

姐係3800x7+2800x7= 46200,開到個價高一高然後話打個7折比我,32340。

三板幾嘅衣櫃

呢間野我唔識評論佢
不過真係有人會做2000幾呎既櫃
買傢俬無兩皮
買玩具兩皮幾

買咗咩
http://hd.stheadline.com/news/realtime/ent/843664/

乜宜家仲做到9成按咩?

點會做唔到

係呀,兩個level
600萬以下按盡8成要過壓測,6成唔需要
400萬以下按盡9成要過壓測,8成唔需要
我比首期 幫佢供埋
但佢唔肯

要唔要細妹

你唔是有J咩
定係我記錯

有J 唔可以做細妹咩?

盲點

介紹乜野

我暑假想裝修間屋呀

睇睇囉
有冇得玩下香仔香妹先?

香妹大未必show 你
香仔..佢今朝好扭計激嬲我

我帶香妹去睇金魚

佢唔鍾意金魚

巴打
我隻隻未都睇得明
就係睇唔明你講乜野喎
我比首期 幫佢供埋
但佢唔肯

聯名=浪費

做擔保咪得

佢話做mortgage 嘅文員, 會唔會因為咁過到壓

介紹乜野

我暑假想裝修間屋呀

睇睇囉
有冇得玩下香仔香妹先?

香妹大未必show 你
香仔..佢今朝好扭計激嬲我

我帶香妹去睇金魚

佢唔鍾意金魚

帶佢去溝仔

佢話做mortgage 嘅文員, 會唔會因為咁過到壓

壓測唔係直接睇入息既咩

天氣開始潮濕
會影響睡眠質素

好憎潮濕呀
洗衫又唔乾 條走廊又濕到滴水
陣濕濕UPUP嘅味好嘔心

一潮濕啲牆好易發霉
隔離仲要係浴室
好想成間屋大裝修呀

好想貼牆紙...但黑帝唔俾, 話潮濕好易霉

近海好麻煩
最好就係造文化石牆身
不過會貴D

咁我油油算~~~
不過香仔香妹係塗鴉大師, 好煩
屋企好多佢哋嘅手稿

好憎潮濕呀

agger, 最憎潮濕同落雨濕濕

落完雨啲花花草草有陣好清新嘅味 好鍾意

明明係up 味
買傢俬無兩皮
買玩具兩皮幾

買咗咩

電話壞咗未買 平板未買
ps4 pro未買
咩衣櫃要三四萬咁貴

我果時係實惠做左三件傢俬
地台床,衣櫃,儲物櫃

埋單好似都要5萬幾

好憎潮濕呀

agger, 最憎潮濕同落雨濕濕

落完雨啲花花草草有陣好清新嘅味 好鍾意

明明係up 味

唔識欣賞

天氣開始潮濕
會影響睡眠質素

好憎潮濕呀

我洗左D底褲兩日都未乾
搞到我要用風筒吹乾
仲要一返到屋企晾緊果D衫吹哂落街

有無去執返

吹晒即是吹咗幾多件走?
乜而家仲興晾衫出窗咩?

乜宜家仲做到9成按咩?

點會做唔到

係呀,兩個level
600萬以下按盡8成要過壓測,6成唔需要
400萬以下按盡9成要過壓測,8成唔需要

唔係太明
唔需要 = 唔需要過壓測?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞