[扮工動物園] 說好的轉涼呢之星期三

761 回覆
1 Like 1 Dislike

你走左之後唔同晒啦
而家都係算係同公司但人工升到喳喳聲

最衰都是嗰個HR

佢而家唔算直屬你之前果間, 但返工地點無變
肥婆仍然係無人理無朋友

我知呀, 我走無耐佢就轉咗filed, 發展仲好咗~~
其實我好想留晌嗰間公司...
呢個係我心結

講真佢果間真係無得輸
你無大錯無得罪人既真係可以做成世

我當年嘅錯就係大肚生仔攞產假

KAWAI定YAMAHA?

yamaha

U1?

唔係呀應該~
當年二手買返嚟, 但調琴師傳話係靚嘢嚟

幾錢?

佢話細路跌到地板無咁痛

點解要跌,一年跌幾次

我成日覺得細路跌落地喊唔係因為痛而喊

係俾父母嘅反應嚇親而喊

所以佢兩個跌嘅話, 我只會叫佢哋自己起身同拍下個身, 同埋問吓佢哋有無事~~

除非跌得好金好痛, 否則佢哋呢頭跌完嗰頭爬起身再玩過

跟本就假喊!
真喊既邊會咁快收聲

4蚊咁平?邊度

豬扒博士呢

又唔見左啦

你點解要咁對佢

佢自己走黎走去
大撚鑊
做錯嘢而家個客打嚟驚動到高層,話要出信declare返件事個責任唔喺佢度 但正苦唔係咁易就出信 準備俾人開波

你個P file 準備花啦

年尾報咗幾份Perm同nc 好彩我secondment理應無乜野

會call 黎睇架

做咩咁唔小心呀

錯唔係最大問題,重點係搞著個"出名"嘅客

無pm 好煩

btw 都唔該先

TG : meatballslover

TG 咗你一下~~~
遲啲有資料再請教你

你借孖展炒呀

唔會借啦~~~我呢啲唔識買又無橫財嘅人....

咁做咩要平倉

我其實真係唔太識~~~

伸脷: 以前做過Treasury Clerk, 見啲dealer 係咁同啲客deal 嘅~~~ (不過佢哋好似真係炒孖展)

d 客打黎同dealer 起勢咁deal
dealer 聽完就diu d 客

聽得最多粗口就係呢間公司~~~
反而做地盤嗰兩年好少有機會聽到粗口

anyway 你只可以話你唔好彩....

你走左之後唔同晒啦
而家都係算係同公司但人工升到喳喳聲

最衰都是嗰個HR

佢而家唔算直屬你之前果間, 但返工地點無變
肥婆仍然係無人理無朋友

我知呀, 我走無耐佢就轉咗filed, 發展仲好咗~~
其實我好想留晌嗰間公司...
呢個係我心結

講真佢果間真係無得輸
你無大錯無得罪人既真係可以做成世

我當年嘅錯就係大肚生仔攞產假

只可以話你唔好彩.......
你fb 都見我老婆有幾多福利架啦

廁所?

廳~~~不過唔會好複雜...可能沙同少少海咁..有少少海星...
不過..得個諗字...因為黑帝話木板

咁樣衰?

我睇相人哋嗰啲明明好靚

佢話細路跌到地板無咁痛

點解要跌,一年跌幾次

係俾父母嘅反應嚇親而喊

所以佢兩個跌嘅話, 我只會叫佢哋自己起身同拍下個身, 同埋問吓佢哋有無事~~

跟本就假喊!
真喊既邊會咁快收聲

你唔理就即收
你去緊張佢就即刻真喊, 收放自如

yamaha

U1?

唔係呀應該~

幾錢?

2500+1500搬運~~4000抬咗返嚟

無pm 好煩

btw 都唔該先

TG : meatballslover

TG 咗你一下~~~
遲啲有資料再請教你

OK
大撚鑊
做錯嘢而家個客打嚟驚動到高層,話要出信declare返件事個責任唔喺佢度 但正苦唔係咁易就出信 準備俾人開波

你個P file 準備花啦

年尾報咗幾份Perm同nc 好彩我secondment理應無乜野

會call 黎睇架

做咩咁唔小心呀

錯唔係最大問題,重點係搞著個"出名"嘅客

知佢出名就梗加要小心d

好憎潮濕呀
洗衫又唔乾 條走廊又濕到滴水
陣濕濕UPUP嘅味好嘔心

而且一大霧就令人心情好灰

same here 我最喜愛嘅睇星環節無左

而家先開始潮濕
有排煩...

未享受過冬天就要潮潮濕濕
快啲夏天啦

迷你裙小背心?

只係想去晒太陽

我都鐘意曬太陽

好憎潮濕呀
洗衫又唔乾 條走廊又濕到滴水
陣濕濕UPUP嘅味好嘔心

而且一大霧就令人心情好灰

same here 我最喜愛嘅睇星環節無左

而家先開始潮濕
有排煩...

未享受過冬天就要潮潮濕濕
快啲夏天啦

迷你裙小背心?

只係想去晒太陽

我都鐘意曬太陽

x2

佢話細路跌到地板無咁痛

點解要跌,一年跌幾次

係俾父母嘅反應嚇親而喊

跟本就假喊!
真喊既邊會咁快收聲

agger
今日真係返12點

廁所?

廳~~~不過唔會好複雜...可能沙同少少海咁..有少少海星...
不過..得個諗字...因為黑帝話木板

咁樣衰?

我睇相人哋嗰啲明明好靚

圖呢

佢話細路跌到地板無咁痛

點解要跌,一年跌幾次

係俾父母嘅反應嚇親而喊

跟本就假喊!
真喊既邊會咁快收聲

你唔理就即收

影帝
仆街
掛住追post唔記得做野
原來已經12點半

yamaha

U1?

唔係呀應該~

幾錢?

香妹學

4蚊咁平?邊度

豬扒博士呢

又唔見左啦

你點解要咁對佢

佢自己走黎走去

toystory

佢話細路跌到地板無咁痛

點解要跌,一年跌幾次

係俾父母嘅反應嚇親而喊

跟本就假喊!
真喊既邊會咁快收聲

你唔理就即收

我見過有個老豆同個仔一齊行,3-4歲咁上下,個仔行行下仆街,即刻起返身,個老豆問:咩事呀?
個仔: 無呀

yamaha

U1?

唔係呀應該~

幾錢?

香妹學?
今日真係返12點

返先達有先達好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞