[扮工動物園] 說好的轉涼呢之星期三

761 回覆
1 Like 1 Dislike
食完早餐先返
遲到

今朝出門時香仔扭計....比平時更遲

係呀,兩個level
600萬以下按盡8成要過壓測,6成唔需要
400萬以下按盡9成要過壓測,8成唔需要

唔係太明
唔需要 = 唔需要過壓測?

係,因為仲要買按揭保險

當年買按揭保險+1成首期入市

你最叻

贏家

我就是例子

出去無p loan 可以低息過樓按

借返來再出去做定期,買保本基金,買收息股
直頭係坐係度收錢

想聽多少少關於股既野,其實買收息股係咪唔會點理佢股價升定跌?目標就係要收息?

跌嘅話唔是要入錢平倉咩

你借孖展炒呀

唔會借啦~~~我呢啲唔識買又無橫財嘅人....

唔會借
所以我鍾情現兜兜買金條條 同事我條金銀場一兩呀
條友點都話要有hardcopy澄清返件事,唔係就搵律師
但上面就一定唔會出信,因為咁搞真係玩到上總部/俾人話行政失當

咁你呀頭點?
係你做錯定你dept 其他人做錯

我一個人

你心情而家點

佢話細路跌到地板無咁痛

點解要跌,一年跌幾次

我成日覺得細路跌落地喊唔係因為痛而喊

係俾父母嘅反應嚇親而喊

所以佢兩個跌嘅話, 我只會叫佢哋自己起身同拍下個身, 同埋問吓佢哋有無事~~

除非跌得好金好痛, 否則佢哋呢頭跌完嗰頭爬起身再玩過

跟本就假喊!
真喊既邊會咁快收聲

教授
食完早餐先返
遲到

回帶
但上面就一定唔會出信,因為咁搞真係玩到上總部/俾人話行政失當

咁你呀頭點?

我一個人

你心情而家點

上定JOBDB
仆街
掛住追post唔記得做野
原來已經12點半

今日無18樓c 座聽
仆街
原來已經12點半

今日無18樓c 座聽

風~波~裡~的~茶~杯~
今日真係返12點

返先達有先達好

先達 蘋果最新市況(s.t live)pls

d 客打黎同dealer 起勢咁deal
dealer 聽完就diu d 客

聽得最多粗口就係呢間公司~~~
反而做地盤嗰兩年好少有機會聽到粗口

anyway 你只可以話你唔好彩....

所以我都係安安份份咁打工算

btw, 好在最大嘅投資有賺感謝主呀真係

主撚狗主撚狗我知衪撚狗
我知主撚狗帶領我驚過一切

跟本就假喊!
真喊既邊會咁快收聲

你唔理就即收
你去緊張佢就即刻真喊, 收放自如

我見過有個老豆同個仔一齊行,3-4歲咁上下,個仔行行下仆街,即刻起返身,個老豆問:有無事呀?
個仔: 無呀

我哋屋企就係咁~~~

我係咪其實見到個個就係黑帝? 我係樓下見到

咁你呀頭點?

我一個人

你心情而家點

上定JOBDB

我一直都有keep住搵工,因為直頭收到風話黎緊都唔續我地約(係我section既外判都唔續)

而家心情就係,快撚D搞掂佢,死就死,唔好拖 (但上面D人呢幾日去開會,下星期先返)

咁你呀頭點?

我一個人

你心情而家點

上定JOBDB

我一直都有keep住搵工,因為直頭收到風話黎緊都唔續我地約(係我section既外判都唔續)

而家心情就係,快撚D搞掂佢,死就死,唔好拖 (但上面D人呢幾日去開會,下星期先返)

當職已遲
諗定後路
當唔好彩真係開你刀都有後路可走

咁你呀頭點?

我一個人

你心情而家點

上定JOBDB

當職已
諗定後路
當唔好彩真係開你刀都有後路可走

跟程序指引做
食完早餐先返
遲到

回帶

瞓醒追post
仆街
原來已經12點半

今日無18樓c 座聽

風~波~裡~的~茶~杯~

主持:鄭經翰 林旭華 (起音樂)
無錢真係頭痕 屌

叫主幫你解

入咗正苦叫做解咗啲

年假加到18, 到max pt會唔會解多D

但無double pay 無bonus 無十年大利是

十年大利是我老婆都無
因為都算轉左公司

咁慘

好在有返舊大bonus

跟本就假喊!
真喊既邊會咁快收聲

你唔理就即收
你去緊張佢就即刻真喊, 收放自如

我見過有個老豆同個仔一齊行,3-4歲咁上下,個仔行行下仆街,即刻起返身,個老豆問:有無事呀?
個仔: 無呀

我哋屋企就係咁~~~

有可能
駛唔駛我whatsapp 香仔張相俾你認人
上28CAR睇定車先

另想問飯巴
同MARK X 同 LV除左IS250/325I/ACCORD 之外仲有咩選擇?

我哋屋企就係咁~~~

我有相!!!!

你見到果個係咪咁樣?

佢平時好低調, 會喬裝個人樣先出嚟
https://lihkg.com/thread/129866/page/1?ref=android

本刊連日追蹤受林鄭援助五百元的丐婦,原來亦由乞丐集團操控。

登上報章後,她一度失去蹤影,但沒有離開香港,只是轉換了乞食地點。本月初,本刊便在旺角東港鐵站外,發現她跪地行乞。記者監視期間,看到她不時無聊玩手機,而且每小時平均有過百元收入,更因好心人送麵包,午餐都節省。

每日開工十小時,收入可過千,晚上則回到油旺區一幢大廈內的乞丐竇,由組織提供吃住。

可能係諗住專登做SHOW點知玩出鍋

淨係睇佢唔識用八達通, 2.14 曬貌合神離相就知佢唔掂啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞