[扮工動物園] 說好的轉涼呢之星期三

761 回覆
1 Like 1 Dislike

咁唔講理?

佢話細路跌到地板無咁痛

點解要跌,一年跌幾次

佢哋玩會扮跌
大撚鑊
做錯嘢而家個客打嚟驚動到高層,話要出信declare返件事個責任唔喺佢度 但正苦唔係咁易就出信 準備俾人開波

你個P file 準備花啦

年尾報咗幾份Perm同nc 好彩我secondment理應無乜野

會call 黎睇架

咁唔講理?

佢話細路跌到地板無咁痛

而家興仿地板既磚, 唔洗嘈

其實磚嘅話, 我有少少想買馬賽克磚砌圖案

有無圖
前幾日去咗信和諗住買呢set扭蛋放公司
佢得返啲散件
個陣見到4蚊一隻
心諗扭都係20蚊
夠我扭兩隻

理想

現實

無諗過咁撚細隻

4蚊? 40?
我早排見你出post呀
兜下巴

我老母仲笑9我扭左粒鼻屎
唔敢扭多隻
見到個部機全部都係同一隻色蛋殼
隻蛋殼仲要實色

你借孖展炒呀

唔會借啦~~~我呢啲唔識買又無橫財嘅人....

咁做咩要平倉

我其實真係唔太識~~~

伸脷: 以前做過Treasury Clerk, 見啲dealer 係咁同啲客deal 嘅~~~ (不過佢哋好似真係炒孖展)
大撚鑊
做錯嘢而家個客打嚟驚動到高層,話要出信declare返件事個責任唔喺佢度 但正苦唔係咁易就出信 準備俾人開波

你個P file 準備花啦

年尾報咗幾份Perm同nc 好彩我secondment理應無乜野

會call 黎睇架

做咩咁唔小心呀

差不多……地磚好打理好多

我呢度地板都幾好~~記得入伙無耐, 跌咗隻瓷杯落地, 佢無開到花...由主人房晌地到彈咗幾嘢彈到入廁所地磚先爛

不過而家裝修, 當然想裝磚, 諗住易打理啲..
但黑帝都係話要地板

咁唔講理?

佢話細路跌到地板無咁痛

點解要跌,一年跌幾次

我成日覺得細路跌落地喊唔係因為痛而喊
佢得返啲散件
個陣見到4蚊一隻
心諗扭都係20蚊
夠我扭兩隻

理想

現實

無諗過咁撚細隻

我有1全套
仲多左幾隻 你要唔要

要呀幾錢

咁唔講理?

佢話細路跌到地板無咁痛

廁所?

你走左之後唔同晒啦
而家都係算係同公司但人工升到喳喳聲

最衰都是嗰個HR

佢而家唔算直屬你之前果間, 但返工地點無變
肥婆仍然係無人理無朋友

我知呀, 我走無耐佢就轉咗filed, 發展仲好咗~~
其實我好想留晌嗰間公司...
呢個係我心結

你借孖展炒呀

咁做咩要平倉

我其實真係唔太識~~~

伸脷: 以前做過Treasury Clerk, 見啲dealer 係咁同啲客deal 嘅~~~ (不過佢哋好似真係炒孖展)

d 客打黎同dealer 起勢咁deal
dealer 聽完就diu d 客

KAWAI定YAMAHA?

yamaha

U1?

唔係呀應該~
當年二手買返嚟, 但調琴師傳話係靚嘢嚟

係,唔會大升唔會大跌
分散入貨平均成本

等派息

咁可唔可以臨派息前先買,跟住派完就走佬?
無理由咁好,應該唔係咁的

可以,結算日前通常炒高

研究下先

5厘係咪好簡單

唔易

咁你個d年息有幾多?

http://www.aastocks.com/tc/stocks/analysis/company-fundamental/dividend-history?symbol=02800

自己睇

但個股價會有升跌,有機會買貴貨

3厘咁上下?唔知係咪咁計

約5厘
佢得返啲散件
個陣見到4蚊一隻
心諗扭都係20蚊
夠我扭兩隻

理想

現實

無諗過咁撚細隻

4蚊? 40?
我早排見你出post呀
兜下巴

4蚊咁平?邊度

豬扒博士呢

又唔見左啦

咁唔講理?

佢話細路跌到地板無咁痛

有無圖

無~~十劃都未有一撇

可以,結算日前通常炒高

研究下先

5厘係咪好簡單

唔易

咁你個d年息有幾多?

http://www.aastocks.com/tc/stocks/analysis/company-fundamental/dividend-history?symbol=02800

自己睇

但個股價會有升跌,有機會買貴貨

3厘咁上下?唔知係咪咁計

約5厘

咁好明顯我係白痴 唔識計

你走左之後唔同晒啦
而家都係算係同公司但人工升到喳喳聲

最衰都是嗰個HR

佢而家唔算直屬你之前果間, 但返工地點無變
肥婆仍然係無人理無朋友

我知呀, 我走無耐佢就轉咗filed, 發展仲好咗~~
其實我好想留晌嗰間公司...
呢個係我心結

講真佢果間真係無得輸
你無大錯無得罪人既真係可以做成世

咁唔講理?

佢話細路跌到地板無咁痛

點解要跌,一年跌幾次

佢哋玩會扮跌

咁不如另買舖地玩既

佢話細路跌到地板無咁痛

點解要跌,一年跌幾次

我成日覺得細路跌落地喊唔係因為痛而喊

係俾父母嘅反應嚇親而喊

所以佢兩個跌嘅話, 我只會叫佢哋自己起身同拍下個身, 同埋問吓佢哋有無事~~

除非跌得好金好痛, 否則佢哋呢頭跌完嗰頭爬起身再玩過

果陣搵過設計公司初步報價,我果度4百幾尺,預40萬起跳,未包料

最後我搵判頭攪,唔駛30萬埋單,一樣唔包料

我有個fd 做設計公司,但新入職半年話唔到幾多事,希望佢生生性性努力d,識多d人跟住佢報到個靚價比我啦

香港做設計慘過食屎

清...可唔可以俾你幫手跟吓眼...
我哋自己諗...你俾意見就得

可以

無pm 好煩

btw 都唔該先

TG : meatballslover

咁唔講理?

佢話細路跌到地板無咁痛

廁所?

廳~~~不過唔會好複雜...可能沙同少少海咁..有少少海星...
不過..得個諗字...因為黑帝話木板

你借孖展炒呀

咁做咩要平倉

我其實真係唔太識~~~

d 客打黎同dealer 起勢咁deal
dealer 聽完就diu d 客

聽得最多粗口就係呢間公司~~~
反而做地盤嗰兩年好少有機會聽到粗口

4蚊咁平?邊度

豬扒博士呢

又唔見左啦

你點解要咁對佢

咁唔講理?

佢話細路跌到地板無咁痛

廁所?

廳~~~不過唔會好複雜...可能沙同少少海咁..有少少海星...
不過..得個諗字...因為黑帝話木板

咁樣衰?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞