脫髮救髮。食、幫買、植髮、織髮謬誤討論暨你問我答 13

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
我都想知道點

https://t.me/zerohk
1. 唔係醫生答你唔到, 但我之前睇果個醫生就話藥力只係短暫 , 有問題停就OK
2. 咪撚理咩狂脫期啦, 無乜大影響架

其實D藥都得到認可, 仲要成千上萬人用緊 ,
要驚不如驚無頭髮好過啦
minoxidil liquid真係好難乾
foam會唔會都係咁
而家剪頭髮都叫個髮型師唔好偷薄
巴打同我 concern 緊既野一樣
有冇人睇過德善堂既中醫 我見上網啲人話幾好
唔好意思懶得追post
有無頭髮生長液好推介
最好係不含藥性
(利申癌症康復中想頭髮生快啲
保記點樣買最平
我之前個半年明顯薄左勁多 脫個d髮係短同幼 而且見到有小小gap 跟著就睇呢個post 開始有食藥 但有明顯副作用就唔食了 食左2個月到

之後就用白色洗頭水 係好左小小 但都有脫
跟著上網睇人話腳底有個位湧泉 係幫助生髮 之後就研究腳底按摩 晚晚做 做左我諗都有7個月 so far好左好多 例姑頭髮粗左 健康左 小左脫幼髮 係幾乎無以家

當然我唔想promote 1d 未經證實既方法 我絕對相信用藥係最有效 因為我都體現過 係極短時期 reverse
我只係share自己既心路歷程 希望大家唔好放棄
按摩個個可以share?
可以search下吳神父腳底按摩

我做哂個個area 重點腳外內側 加 中間位
最近甩得好勁
有冇巴打推介睇邊個醫生同埋幾錢
依家食緊西班牙出果隻護髮絲 藥房友話加埋安謀素食效果會再好D 有無巴打聽過?

但明明安謀素唔係針對醫頭髮 係醫消炎既 any information???
腎虧頭髮稀疏同雄禿有咩唔同
食左一個星期保記 我都知冇咁快見成效 想問下除左食保記仲有冇野可以雙管齊下搞
飲中藥調理
係吳醫生到植完髮已經三個幾月,進度良好,佢生多d 再up 相比巴打們睇下。
Btw, 幫佢買左四盒藥,但我一直無食到,因為我係外國讀書,食開係外國買嘅保記。
而家有四盒藥,原價$500放番出來
要就tg pm
利申: Dr.Wu 話呢隻勁過保記,我就唔知啦,我就keep住食自己的保記
https://t.me/finalflashxd
冇圖點幫你
食保康絲都keep 住甩係咪無得救?
食左年幾 個轉keep住變大
E個令月開始前面見到頭頂肉
點解我感靚仔要甩頭髮⋯⋯
正常
一成人有明顯改善
三成人維持
其餘係減慢惡化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞