脫髮救髮。食、幫買、植髮、織髮謬誤討論暨你問我答 13

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
女人好似冇藥食,不建議去紋髮際線,紋左位一定不會
再生髮
適尿通同保記一齊食
已經射緊啫喱精,但唔會停 不舉都唔割席
透明?
交換隔日食定每日打孖?
每日打孖
加一 頭髮重要啲
有人話怕食藥影響扑野
但其實冇頭髮 你連女都溝唔到
得24歲仔 擦左minoxidil 又唔覺得好work 係咪應該即刻食埋藥?
希望可以擺一擺上頭PO,小弟遲下再整理多一次
皆因小弟識D日文,utube有個毛髮診斷士,有晒學歷證明仲出晒書
佢解開左好多一直以黎既謬誤

首先按摩係唔會令到你頭髮有幫助 (唔撚記得左點解得閒重睇多次)
甩頭髮甩得多係咪=嚴重左?
其實唔係,毛囊既髮數係固定,一同會每季換毛既動物唔同,係每日都會換一定數量既毛髮,而AGA(即係雄禿)唔會影響到你毛囊入面既數量
咁點解會甩到無?
係因為AGA會令到你D頭髮變幼,幼到得毛仔要放大鏡先睇到咁掣,其實你個毛囊D頭髮無少到只係細到你睇唔到。個架仔醫生話反而甩粗髮唔洗擔心,因為一定會生番個毛囊數量既頭髮出黎,反而應該開心

第二,生活節奏同打飛機係唔會導致雄禿出現
假設就算你生活節奏真係好離譜,佢話都只係因為長期飢餓而影響到你甩頭髮,只要補充食量就可以。

講住咁多先 想知再講
因為都要翻睇佢D片再消化下佢講乜
希望可以擺一擺上頭PO,小弟遲下再整理多一次
皆因小弟識D日文,utube有個毛髮診斷士,有晒學歷證明仲出晒書
佢解開左好多一直以黎既謬誤

首先按摩係唔會令到你頭髮有幫助 (唔撚記得左點解得閒重睇多次)
甩頭髮甩得多係咪=嚴重左?
其實唔係,毛囊既髮數係固定,同會每季換毛既動物唔同,係每日都會換一定數量既毛髮,而AGA(即係雄禿)唔會影響到你毛囊入面既數量
咁點解會甩到無?
係因為AGA會令到你D頭髮變幼,幼到得毛仔要放大鏡先睇到咁掣,其實你個毛囊D頭髮無少到只係細到你睇唔到。個架仔醫生話反而甩粗髮唔洗擔心,因為一定會生番個毛囊數量既頭髮出黎,反而應該開心

第二,生活節奏同打飛機係唔會導致雄禿出現
假設就算你生活節奏真係好離譜,佢話都只係因為長期飢餓而影響到你甩頭髮,只要補充食量就可以。

講住咁多先 想知再講
因為都要翻睇佢D片再消化下佢講乜
想知5%可唔可以令幼毛變粗?
咁巴打效果如何?
我自己就食左兩年印保加5%覺得效果麻麻
宜家轉食duta 兩個月感覺唔同左好多
明題覺得比保就好效好多
轉位好似真係密左少少少少少咁囉
但我duta只係食唔夠一年 食左8個月到
保記就一年4個月
不過都反反覆覆
加油
影張相睇下?
十年巴 鬼剃頭點搞?
屌,我黎,搽咗5%一排,冇咩用,有冇人要,半價放返出黎,諗住試下轉食保
擦一排即係幾耐?
4個月左右
女仔好似搽2%

想知我係第幾期,要點補救
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞