脫髮救髮。食、幫買、植髮、織髮謬誤討論暨你問我答 13

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
個半月前發現洗頭冇啦啦會甩10幾條頭髮(從來都唔會有咁多),
又發現左一邊額角凹左大約半個1毫子既範圍, 不過都冇特別理佢,
過多一個星期, 發現額角凹既範圍愈來愈大, 洗頭甩頭髮既數量又去到40幾條, 諗住過多排睇下會唔會有好轉, 去到喱排洗頭甩頭髮數量好似好左dddd, 但係吹頭個陣可以甩到20+條, 我頭頂都仲算係厚, 但係兩邊額角己經明顯凹左入去, 髮線都開始唔明顯,房地下都有短/幼毛, 上星期開始搽藥, 今日開始食韓保, 希望唔好中副作用
巴打反應咁快 通常有得救 個人覺得真係唔拖得
想問下,如果食藥加kirlkland,等d頭髮生返出嚟後,之後剩係食藥唔再用kirkland,
可唔可以keep住kirkland生出嚟既頭髮唔會脫落?
請問有冇人係上網買藥而且又平既可以介紹下?
想問吓哩到有冇人有用hairmax?
印保咗兩個月,未見功效
十年巴打,你好。
我有點M額加前半頭部嘅頭髮較為稀疏。
有keep住食森x買嘅finpecia 同用 kirkland minoxidil。感覺無乜增加到頭髮,尤其m額位。但都叫有keep住無嚴重嘅。
不過近排想減少依賴,就兩日先食一粒同埋一日搽一次。so far都無乜問題。
但如果我想生番,係未轉食韓保好一點?見樓上有巴打食韓保有生番唔少。
求答
前額好難生 如果keep到一段時間 再去植髮應該會有效d
我都明,其實都keep到。只係想生番。巴打知唔知韓保係未有效d定點
你食左幾耐?
十年巴打

想跟你買藥

https://t.me/jackson0116

可否Tg me thanks
兩年多
十年巴 韓保同森x嘅 finpecia 你點睇。
其實對比當初未食係有生番一點。以前太陽一照就好易見到頭皮,依家就唔會。就算搽茶喺頭頂都唔會點見到頭皮。不過兩額就真係無乜改善。好驚會慢慢向後發展 所以想問下係未轉韓保好一點。見樓上有巴打兩額都生番
https://www.facebook.com/nihenjiche/videos/881373772232279?sfns=xmo

其實有冇巴打用左呢個,好似效果唔錯
巴打加油💪🏻 我堅持左兩年幾啦。你岩岩起步俾d耐性。
心情都會影響嫁。
咁多位巴打,小弟本身都m 額,最近發現越來越高,有無保養方法,坊間啲防脫養髮中心有冇用?
兩年幾 身體上有冇咩負作用?
有冇啲可以之後斷藥唔會仲甩勁左既藥?
搽/食都得

廿歲仔搞成咁 諗住下星期去皇庭活髮做下treatment🤧🤧
冇用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞