脫髮救髮。食、幫買、植髮、織髮謬誤討論暨你問我答 13

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
又無乜。試過斷食一排 發覺有少少影響晨勃。其他唔太覺
之前食開finasteride, 想問下韓保係邊隻?
十年巴,
想搵你幫手買韓保感激
tg: btbrisb
想問下去完台灣植髮嘅巴打
你地返黎香港嗰陣會唔會戴帽?話曬又要搭飛機又多人 戴咗好似冇咁易傷口感染咁
但又唔知會唔會焗住堆傷口唔係幾好
有冇人聽過打PRP,自生頭髮?
我見美容應用,醫膝頭打針,都叫PRP
絲黎,界好明顯,唔想一世食藥
if 冇得揀,會諗植,但植完係咪一定要食藥?
(用緊 aveda )
求救
幫家姐同細妹問
爬左文見大多數係巴打分享
似乎比較少絲打黎呢個post
希望十年巴打同其他手足可以幫幫忙

咁我細妹情況,係頭頂頭髮稀疏,拎附近頭髮com住都遮唔到
家姐係條界開始變闊,頭頂都開始稀疏,扎辮 頭頂明顯

想請問
1. 女人用用下liquid停用,係咪都會甩更多頭髮(唔食藥)
2. 女人用2%就夠?
台灣植髮係咪平好多?邊間推介
如果想搽藥
搽邊種?幾錢?
同埋有副作用?
要搽成世?
冇嘢了爬完文
我個時照帶
依家個半月
開始脫落期
唔係話可能會整甩啲毛囊?
仲想問下幾耐先可以正常洗返頭 同埋取髮區大約要幾耐先冇咁紅? thanks!
植左就唔會甩啦
除非你勁大力撞到個啲
我第日返香港已經正常洗
有啲就話5日
取髮區我3-4日已經唔紅
唔想之後都要食藥 有冇其他方法?
利申,藥房仔,$200佢一定賣俾你,想唔想知成本貨?
正廠藥,元朗冠誠,千色對面
間間都有,200-220左右,唔好買貴
d傷口睇落去好sexy, 紅哂一個個loan咁, 好想大大力R落去, 相就唔貼, 廢是有人頂唔順
想問下aveda用咗幾耐,有冇咩起色?
用左5個月aveda(invati series), 頭髮好乾暈,但的確冇咁泣,我本身唔係係咁甩頭髮,所以係咪甩少左就唔知。(我冇用精華)

好想知有冇人試過PRP,呢啲唔使食藥,又唔使開刀,好吸引。
十年巴可唔可以加我tg
https://t.me/Al485
近兩個月發現甩頭髮多咗(沖涼甩十條或者再多少少,以前唔係咁....)今日影個頭頂由冇點惡化到(或者可能我唔覺啦),不嬲都係有啲光頂,同埋前面好似有啲位崩咗,一樣都唔係今時今日嘅事,唔知係咪洗頭水問題,阿媽近幾年買開日韓嗰啲,但係老豆都係咁用,我由細到大都見佢啲頭髮好密(係最多個頭頂有個coin咁大嘅位光,但係髮密遮得住)。

我啲男長輩好似都冇甩頭髮,重好密下,我老豆都五十幾六十,啲頭髮唔單止冇點甩,仲要唔係白得好犀利,離遠睇都真係幾黑。

問屋企人佢哋又話冇乜嘢,頭頂嗰度係個鑽嚟,我阿媽重話十個有錢佬,九個禿頭同埋話我都唔溝女(冇社交冇朋友、廿中A0),禿頭都唔梗要(佢咁講都不無道理,可能鏟光佢啦最尾),但係我肥矮毒柒醜窮廢,要加埋禿咁即係想逼死我啫 做個毒撚連頭髮都冇埋真係點解咁慘 即係連少少自信都冇撚埋...

最後想問問如果想睇醫生應該去邊樹睇?去睇街症再轉介得唔得㗎?
求救
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞