脫髮救髮。食、幫買、植髮、織髮謬誤討論暨你問我答 13

1001 回覆
6 Like 7 Dislike

唉,好嚴重
藥都唔係萬能
根本就無治本既方法, 因為問題出係DNA度
就算植髮都只係半治本, 因為唔係無限, 而且DNA無改變過

https://iwanthair.pixnet.net/blog/post/467370479-%e9%9b%84%e6%80%a7%e7%a6%bf---%e7%8f%be%e6%9c%89%e7%99%82%e6%b3%95%e8%88%87%e6%9c%aa%e4%be%86%e7%99%82%e6%b3%95%e7%9a%84%e5%8f%96%e6%8d%a8%e8%88%87%e7%b5%90%e5%90%88
巴打我為左影個頭頂搞左好耐,搞掂想上黎貼先望到你個頭頂,同我個頭頂無乜分別
只係我頭頂露出的頭皮比你再多小小
宜家頭頂薄左超多,就黎遮都遮唔住
有冇人救下我地,我地係雄禿定點
我工作關係長期夜訓,唔知關唔關事,救下我地
補多張巴打圖,真係一樣
好驚,係咪會愈黎愈勁,真係好驚
再脫落去我寧願發夢時比黑警打撚死
咁巴打而家食緊咩保? 有冇諗過轉適尿通
我想問雄禿二,三期食邊隻藥會有改善?
正保, 仲要係人on買算
根本就唔係錢既問題

未普及廢事亂試
反正唔通轉左就會生返晒出黎咩
dklm
我覺得還掂都惡化緊 都冇野可以輸 試下冇壞
我而家都食左適尿通八個月到 係頭髮係粗左
但仲未穩定
十年巴打

想買韓保係咪普通藥房都會有?
宜家保記400蚊貴唔貴
除盒減多20
想知出面咩價
https://t.me/usmate
巴打想搭單 thank you
啱啱剪頭髮 髮型師話我頭頂薄咗好多 請問點算 今年2字頭
想問我轉位算嚴重?已食藥半年, 洗唔洗搽埋藥

想問有冇人食正保冇乜效, 但轉其他就有效 食左半年都係甩咁多
要用藥了

求巴打救命
依家19 歲但d 頭髮好似越嚟越少
額頭高少少好似有撻無咗喳頭髮咁見到頭皮
我本身大汗撚,有頭瘡,多頭油,頭髮薄

1. 請問係咪開始脫髮?
2. 點樣分雄禿 同埋 油溢性禿?
3. 點樣先可以補救到?

多謝各位
補充多句: 好多白頭髮
sorry 唔想spam 但臨時又醒起有樣野唔記得講
我數過每日甩頭髮應該少過60 條
甩嘅頭髮有幼有粗
後面薄,頂轉位薄,要用藥
多頭油危險,令頭髮脫落
頭瘡出油多,洗頭不乾淨,枕頭套要常換
多謝巴打
想問下:

1)我呢個情況食咩藥好? 隻藥會唔會有好大副作用? 洗唔洗食成世?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞