脫髮救髮。食、幫買、植髮、織髮謬誤討論暨你問我答 13

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
呢兩隻藥係幫助停止脱髮?
會唔會生返啲頭髮?
好頹
越早食越有幾會
Minoxidil 係咪要keep 住食? 如果生返之後慢慢減少食既次數得唔得?
其實Minoxidil係咩黎?鬼剃頭食唔食得?好頹
係咪有巴打可以幫手買藥?
搽頭皮阻脫髮...
但我搽左兩年...開始冇用

求師兄幫買finasteride....🙏
求師兄幫買 https://t.me/alieniz
淨食藥定係買埋Minoxidil 一齊好
鬼剃頭有咩解救辦法好困擾
韓保其實多唔多假嘢?
託人喺屯門註冊藥房買咗韓保$1000/5盒

食咗個半月
唔知係錯覺定點,前額好似無停到,越望好似越少(尤其一洗完頭照鏡)
但吹頭同地下執頭髮個量又同未食差唔多

定係我個情況食韓保都止唔到?
今日行咗4間藥房都搵唔到 Kirkland minoxidil 同 finasteride
係咪好難買?要指定藥房先有?
前者通常要去amazon or ebay買
後者係一種成份 (香港最常見係保康絲,亦係比較貴,當然仲有其他副廠有出,如韓國廠出既damocare)
thanks bro.

有間藥房拎咗第隻牌子嘅 minoxidil 俾我,都係5%, 不過係液體唔係 foam...
得唔得架?
啱啱上咗 Amazon 睇,唔係foam,6個月 28.87美金,
同樣6個月,但係 foam 要 $25.69 x 3...
效果係咪一樣?
shipping 好貴……
https://www.hairlossdaily.com/foam-vs-liquid-minoxidil-and-the-winner-is/
比你參考下,值唔值貴d就見人見智了,但Kirkland minoxidil相比起你係街邊藥房買同類型產品應該會平好多
有冇巴打有好既皮膚科醫生介紹

小弟今年18歲,請問係咪開始嚟料
洗唔洗睇定醫生
個額幾年前已經M,不過最近向後左,頭髮甩多咗
thanks
都仲係覺得好貴…
買住其他牌子嘅 minoxidil 試下睇下得唔得先
早排先係呢度👇買完睇返你條link加埋運費都平成2舊。。心已碎
http://www.sunstore88.com/goods.php?id=45
可以用住外用藥先
18唔好咁快食住藥
18就咁?
family history好勁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞