Deliveroo 步兵 26之 有咩就問車務部

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
荃葵少單
uber無單
咁我又唔覺pizza hut乞人僧,可能外賣部本身都係招呼外賣仔多,反而巨盒商場果間pizza出餐勁慢
抽住孖單譚仔都一樣幫到手
唔單只係pizza hut 有堂食既任何一間pizza就係咁 大家香港人懶係野咁講英文
咁我又未試過俾人歧視
Waiting pizza express now......
點會歧視呀,大家都係打份工
如果明顯歧視(講到出聲),我會屌柒佢,唔講我以為佢十萬一個月
Pizza hut 入面啲 staff 好撚低人工架喳喎憑乜撚睇唔起人
其實關唔關區分事
我MK大部分staff都有禮貌
試過有姐姐問我飲唔飲嘢
係有呢啲閪人,如果遇到呢啲咪歧視返佢
或者喺個APP入面投訴staff無禮貌
我遇過一個私人住宅隻看門狗聽到我外賣話要行到狗屎咁遠入
可能本身要係咁,但果日果張濕鳩單要我搭車,又落雨,條友又無禮貌嘅樣同語氣,我即刻閪佢面屌咗出聲
12點係朗豪坊接到朗豪坊去朗豪坊
香港人真係好忙,落去買都落唔到
Ifc去ifc我都見過
新人步兵參上

等緊個柒袋送黎先開工
上去觀塘briefing, 佢話唔用柒袋會炒鳩我喎
但我響街見好多南亞都係就咁揸紙袋fing下fing下

查實有冇餐廳會篤灰報串唔用柒袋呢?

轉地區又話要做夠50單先俾轉,咁煩,冇熊貓咁靈活...
pizza hut出餐起碼半粒鐘,真係想見一張踢一張
如果雙開可以照接
先做另一單後接PIZZA HUT就OK
袋鼠雙開,定係熊貓袋鼠起雙飛呢?

利申:做緊熊貓freelancer, 袋鼠等袋等開account
agree 我都無話眼超超 都好禮拜拎餐 唔知距地搞乜撚野
袋 panda uber 是但3簡2泥開
你唔做大可以唔做
我帶個熊貓袋去送袋鼠件
其實餐廳D人唔會理你
最緊要有人送
見到ching在 冇冷氣商場嘅二樓打機
我都睇唔明,超繁時數據會自己減,咁點keep數據?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞