無委任證!觀察 POLITE

1001 回覆
7945 Like 20 Dislike
以前玩UG的時候,係只要身上除左所有可以關於果個UG的標記就得

咁應該就等於只要有同樣或相近的地方、字眼、顏色在衣服都可以計做冒仿

我冇野講
新疆維吾爾人:中國,我的孩子在哪裏?- BBC News 中文
https://www.youtube.com/watch?v=ITHBwdbotKo

睇完真係覺得大陸痴拎線, 香港人再唔反抗, 真係今日新彊, 明日香港
我無野講
行使警權先要阿 係行使警權
我無嘢講
我無嘢講
https://www.youtube.com/watch?v=HXnrUjKYWAE

譚文豪議員: 有個意大利牌子叫 Police!
如一隊軍裝警務人員執行任務,例如在查核牌照期間,則只需其中一名軍裝警務人員按要求出示委任證便可
有其中一個人比到,佢指個個係佢同事就得,你入佢唔到。同埋法庭都係講common sense,有槍有制服隔離有同事,就算冇委任證,點判都係輸
推爆
有得買我買2年
嗱,咁諗就賴野啦,上次咁判唔代表今次一樣咁判,因為現場條件未必一樣,即使判你打架都可以判到你最重,球證旁證VAR都係佢既人,點解要take d 咁既risk?

利申:鳩up
我要見律師
push
但客觀標準應該要同驚察嘅按法例上嘅制服做比較
例如戴埋委任證喺當眼處
本身驚察無戴係咪已經俾位人入
留名買返件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞