[PC/PS4/SWITCH] Warframe/戰甲神兵討論區 (14) Tennocon 2019

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
Ok 我而家去
唔該 曬
有無ching知道點樣將melee channeling由撳一下就轉mode(好似依家咁) 變做撳實先係channeling? 因為佢依家撳一下就轉mode搞到我成日都搞唔清把刀係咪channeling緊,或者有無d方法係睇到自己把刀係channeling緊?
無解,DE on9
順便撘單一問 PS4 近戰充能攻擊點出
https://warframe.fandom.com/wiki/Channeling
R3
請善用第1版wiki link
新手唔係好明佢個傷害機制,即係衝擊、穿刺、切割係咪只係基本傷害,而且會乘四倍,因切割造成流血先叫觸發狀態

又即係如果喺武器上加左火攻卡都要觸發到令敵人著火先有用,如果加左火卡但觸發唔到(加中敵人但敵人無著火)都係無用,同無加火卡一樣

咁講啱唔啱?咁狀態觸發100%又代表咩?
咁砌到把武器100%狀態觸發再加張condition overload咪好屈機
yes
好似redeemer咁樣配差唔多一槍一件
得散彈/gunblade要追求100%狀態

假設一發有3粒子彈

99%狀態=每發有78.5%狀態

1-(1-s)^3=0.99
s=0.785

100%狀態=每發有100%狀態
得散彈/gunblade要追求100%狀態

假設一發有3粒子彈

99%狀態=每有78.5%狀態

1-(1-s)^3=0.99
s=0.785

100%狀態=每有100%狀態
加埋我一齊玩ok?我入左個巴哈月亮氏族但同單機冇分別sosad
你想加埋入嚟就放低PSN ID喇
今晚返到去先加你
PSN ID: jackson_vivalavida
你加埋樓上個巴打喇
佢都係新手嚟..見佢玩wukong都ok
2個1齊推星圖會冇咁悶
有關過唔到我先幫你地衝
好呀,我反正過緊第二場夢
另外個武儀隻團好難拎聲望,因為根本冇人join
同想問吓有咩方法升段位快d,打怪d經似係升裝備多d
頭版有寫
武儀你可以唔駛諗
因為太垃圾個系統
同埋武儀換既嘢只可以用返喺武儀嗰邊
冇得共用
mod都係咁sosad
唔怪得啦
啲盔甲唔差
有冇公會可以入?
退出氏族係唔係要等一日先可以入其他?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞