Oculus Quest 集中討論(2)

229 回覆
1 Like 2 Dislike
用QUEST定RIFT S睇4K?
你覺得正唔正
個post死左半個月
我有繼續玩嫁
btw 想問大家有無用過casting個function
係咪得畫面無聲
我每日都有玩
有無人有玩過tea for god
好正
Tg group叫咩名
玩過,9行唔知要做乜
近視點算好
深近視同問
水貨同amazon買係咪一樣
等唔切寄
想知(1)post叫咩名 想追下post
個post已經消失左 唔知咩事
有冇人試過用ALVR玩Asgard’s Wrath?
有隻add on 鏡片可以買 有度數
依家可以用Oculus Links 了
但要夠長同埋要岩用既 type c to type c
官方個條80USD好似有排都未有
我條usb3.0線太廢,用VD仲順同書面靚啲
即係買virtual desktop經networks 去玩steam?
我部電腦冇type c port
原來係用USB TYPE C to USB 3.0 Cable
但其實咁咪用唔到電腦張display card?
我見官網係usb c to usb c,有個鬼佬youtuber review 過好多cable ,發現只有好少cable 係可以做到quest link

好似得超勁display card先有Usb c port
yea,我cat6 desktop直連mesh router
部機係房,係廳玩都只係得20-40ms latency
一定好過用線,佢準備出果條線都只係得5米
出到廳條線已經唔夠長玩room scale
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞