Oculus Quest 集中討論(2)

229 回覆
1 Like 2 Dislike
佢同我講235 我高散要再加50遲d先了
條頭帶雖然唔係正版個隻, 不過類似既野好似都ok外國d人話用左舒服好多兩個世界 不過要調整好唔係個headset唔啱位個畫面會blur左 巴打個部quest有冇show會幾時到?
個賣家好爽喎,我問多兩問又送貼又送頭帶,佢仲同我講個頭帶麻麻地好用
我部quest show 7月12,但仲未出貨
唔係呀嘛 咁都係等包膠先了, 我係另一間好似好撚專業整vr鏡片既店問 要成358 rmb...屌 btw點解quest post静左咁多
今日終於到
岩岩發現信用卡扣左數
終於出貨
屌 一樣
本來7月14 依家變左8月2
屌 我搏盡 訂埋128gb最快shipping, 唔cancel 64gb個個order, 邊個早發就cancel另一個。。千祈唔好同時發
真係仆佢個街, usually ship in 2 -3 weeks到底係有貨ship唔切 or無貨呀。 無貨就應該同128 講大概幾時in stock啦
我張單而家寫7月25-31有 咁咪即係要等到9月
應該唔係。。應該都係25-31 不過感覺amazon幾random下隨時delay隨時提早。 巴打你係用邊種shipping method ? 我個128gb選最快個個shipping話11會返貨最快12 號到, 64 gb就打死唔講有冇貨,但最早29 號到
我訂64GB 揀最慢嗰個shipping希望到貨有冇改星期六送啦
戴咗陣有啲頭痛
感覺如何 正唔正。 頭痛係俾佢壓到塊面痛?
好似未ship既話可以轉個shipping既detail?
第一次接觸VR 好正
但舊野都重 戴得耐會唔太舒服
有呀 見反正唔急所以揀最慢嗰個 平啲咁
想問其實係咪一定要買呢啲鏡片係咪唔可以戴住眼鏡用部QUEST?
其實唔係 oculus quest係夠位俾d無咁大既眼鏡用,佢仲隨機送左一個spacer 裝左之後個空間會多d放眼鏡不過fov會低d. 主要係我唔想刮返個鏡片,買來當lens protector咁用。 同埋用眼鏡好似會比較易dkb5個時移動左個眼鏡搞到misalignment睇無咁清。好似係
其實唔係 oculus quest係夠位俾d無咁大既眼鏡用,佢仲隨機送左一個spacer 裝左之後個空間會多d放眼鏡不過fov會低d. 主要係我唔想刮返個鏡片,買來當lens protector咁用。 同埋用眼鏡好似會比較易d 帶headset個時移動左個眼鏡搞到misalignment睇無咁清。好似係
我戴住眼鏡都可以就咁用
好似主要係因為個headset 重心太前 d人會用velcro個d固定一個10000 mah既尿袋係後面條帶到做counterweight又可以充住電玩。 唔用counterweight有d人都會買條 有彈力既頭帶來redistribute個d重量 淘寶都有得買不過唔係正版
套widmovr 今日到左, 裝左上去, 好清 邊位冇BLUR
同戴眼鏡差唔多, 不過冇咁易走左位(眼鏡)

舒服好多, 戴眼鏡既巴絲值得買 (TB都得)
但冇送個COVER.....我仲以為會有
我諗緊唔用個眼鏡ADAPTER.....唔知得唔得呢....
我諗最慢同最快分別只係差三四日,我揀最慢,今朝出貨,預計星期二會收到

最耐真係等出貨,等左成3星期
去咗淘寶問訂造個lens幾錢
順便問埋頭帶好唔好用
佢答我還好吧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞