Oculus Quest 集中討論(2)

229 回覆
1 Like 2 Dislike
佢同你講個lens要幾多錢
仲考慮緊
喺widmovr買要成94usd 好貴
我都係考慮緊 淘寶有唔少間 唔知邊間好。。 等上面位巴打包膠。 widmovr我個度數仲要訂製 都係算9 數啦
今日收到個sms話部quest 聽日會到
淘寶副鏡就要下星期先到,等埋其他野一齊送落黎
屌 正我個個128 gb唔知點解轉唔到payment method, shipping speed個d, 64 gb個個order就有得轉。 希望係因為因為就來ship所以無得轉
你可以係cs果度問下佢,佢地好快覆
你係用最慢個個shipping? 咁都可以3 日到咁我用左最貴個個埋on99
尋日玩咗一陣, 終於有一下係畫面停咗響度
除眼罩睇返電腦, 6DoF仲運作緊
再戴返頭罩就有反應
skyrim畫面唔係好好, 可能因為本身都係舊game
終於扣數,但未ship
可能咁岩撞正shipping 期岩岩好掛
佢用UPS送,個sms係UPS send俾我

不過amazon個網就仲係show緊下星期二
扣左數就好快架啦
巴打個alvr setting係咩?
全部default
最好 好似係 30mbps or above (不過通常都係around 30, 取決於你電腦spec) 150% resolution, 用5GHz, 80 mhz 同 867mbps 既 wifi, 好似係,我仲等緊quest
都話下個post開quest + rifts 討論
同埋有部份人話而家virtual desktop stream steamvr 做得仲好d
virtual desktop要比錢又比oculus打壓緊
virtual desktop唔係無得steamvr啦咩?
有冇教學
virtual desktop唔俾直接係store買左之後直接有個steamvr 功能。 你係store 買左之後用sidequest來sideload返就有個功能, 佢個官網拉落d有detail
我用virtual desktop 玩steam vr 無咩問題
反應都無delay
除左superhot vr 完全無反應
心急係呢到買左個鏡片
https://m.tb.cn/h.e6tIHLU?sm=8c8d38
本身買左佢300 度散光幾錢,佢話原價就得,到就俾錢佢就話高散要俾多d不過係佢講錯算 直接做俾我 好人 買左磁吸款 239
無delay 咁正 superhot無反應好似係普遍既問題, 要等VD update fix. 想試下玩Doom 3 個VR版 同埋 Alien isolation mother VR
咁睇黎直接買virtual desktop仲好,唔洗set咁多野
ALVR連有教學都覺得複雜
收到DHL sms
屌 本來128 gb係amazon話 係7月11 會in stock, 轉左4次, 每過一日都向後廷遲一日,而家講話15先 instock... 但我個delivery time都仲係12-17/7...前日 send左email俾amazon問個order detail點解轉唔到 都無回音
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞