Oculus Quest 集中討論(2)

229 回覆
1 Like 2 Dislike
之前個post消失左

簡介
Oculus Quest係一體式VR裝置,唔需要連電腦,亦都唔需要set cam。
一開機就玩得

而且可以根據自己個間房個大細畫返個活動範圍出黎

點樣買?
因為Oculus官網唔送香港,所以要去Amazon買
由落單到收貨大約一個月左右

有咩Game?
Oculus quest係獨立系統,要係返Quest個store到買

superhot - 俾你有Matrix體驗嘅槍Game

Beat Saber - 光劍音樂Game
可以可以經電腦sideload custom song,即係入多d歌

但係亦可以sideload ALVR 經wifi 5G stream Steam VR嘅game,不過前題都要部電腦夠力推
push 前日訂左quest屌佢老尾話7月31 號先到
6月8號訂,到而家仲未出貨
寫住7月12嘅到,但覺得無咩可能
已經睇化左
我仲7月12仲未ship
聽日到
襯減價響steam買咗Skyrim VR用ALVR玩
幾正
個latency如何?
仲聽人講咩會提早ship原來反而會遲
唔覺有窒
屋企用orbi,而且無乜人上網
會唔會有delay既感覺? 聽講個headset既tracking:好似唔知有咩技術就算stream都唔會點delay所以無野, 但係個2 個controller可能有delay, 姐係你揮左下現實個controller但係畫面上既controller係delay一陣先follow返個動作。 巴打會唔會feel到咁既情況?
唔係好覺
我見ALVR個page話完美運行先買
前兩日訂咗,佢聲稱7月12 Ship

Btw 我見上個post係比人del咗,有冇人知搞咩
聽講個原poster俾人ban左, 你係邊到訂? 我係amazon 27 號訂到而家都無講幾時ship
屌你老尾 而家個arriving time又推遲到8月先有
21/6 美森 order 隻 rift s 今日終於到
巴打 你訂個時show delivery time係幾時?
https://v.redd.it/l7yhmv70rq731
我見rift s最近update完個tracking勁到癲左 (條片睇到最後有show幾勁), 佢話quest 都就來有update但唔知quest可唔可以咁勁。。 畢竟少左個camera, rift s左右兩邊個2 個camera個coverage相比應該大d特別係眼罩後面位置
美國 Amazon 128GB, 佢Order嗰頁 Shipping Estimate 寫7月12咋,唔知佢Fill唔Fill得切啲貨

已經Download定成TB動作片到時欣賞
12 號開始發貨 or 12 號到你屋企? 屌我個個好似慢慢推遲 仲唔講幾時發貨。。 我個個係64 gb來 明明話會快過128 gb...
btw巴打 你d動作片係邊down ? or匠av買?
等到灰左,睇住周邊野先
係淘寶搵到間訂vr鏡片好平
199人仔磁吸式近視鏡
我300度近視,150度散光
巴打,我地係同道中人 我等到好灰。 我本來都打算買咩widmovr既鏡片, 但係我300 度散光。。 佢200 度以上就係high index夾埋要900, 300 度仲要訂製一定貴到含十次撚都唔夠俾。 跟住我見到淘寶300-400 就有做足散光。。 不過有幾間唔知邊間好, 有一d話太厚有機會掂到眼。。 同埋磁吸唔知有冇記錯有人話個頭轉得太快有鬆既機會(唔太sure係唔係真,因為review 既人唔太多) 巴打如果買包膠下thanks
隻鏡到左再上黎寫review
我買磁吸係因為我訂左兩副,一副自己一副老婆,方便換,我見淘寶入面條片係咁fing都無甩
我買左兩副鏡,一個收納包加埋460人仔
個賣家仲送左條固定頭帶同去鏡膜貼
抵屌價
正喎, 巴打有冇link睇睇邊一間 你散光都係199? 同埋固定頭帶咩來? 係唔係姐係studioform個個deluxe strap好似聽講好有用
【oculus quest近视眼镜配定制超薄精密镜框磁吸款远近散光均可定制】https://m.tb.cn/h.e66BayR?sm=eb144b 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥ey2NYTcjf2w¥后到👉淘♂寳♀👈

呢隻,我散光唔高,平時佩眼鏡都唔洗額外加錢
條頭帶就係入面18蚊果隻
同埋佢標235,但係我一問佢就主動平俾我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞