Fujifilm討論區 (46) 有錢邊個唔想玩中幅?

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
買!
Ois ois ois
早買早享受,遲買平幾舊,更可況都xpro3黎緊都出
如果xt3我覺得還可以,但我係Xt30...... 另外如果成日需要落腳架,我就情願用定焦大光圈玩換鏡喇,因為對我黎講我覺得開腳架會比我換鏡更麻煩
我都係等緊佢出防震,佢出我都會換。
我會一係就靠後制,因為我隻手都比較震 手持唔到
係,我就係擔心會有咁既問題,所以先考慮想將23.4換16.4,香港平時用16.4+56.2,旅行就10-24+16.4(日鏡+夜鏡)......
剛由XE3升上XT3,平日出街基本上XT3長插16.4,另帶35/2或56.2備用。假如全日影嘅話會帶埋XE3長插35/2或56.2,上capture, 咁就唔駛換鏡。旅行就帶多支Samyang 12影景。

睇番D旅行相,我自己最常用係16.4,呢個焦距好適合連人帶景。
各位巴打,想問如果入門嘅話,t100 係咪一個好嘅選擇?
如果俾多少少上t20 大家又建唔建議?
Thanks
買二手
比多少少
而家XT系列出到咩
上年想買XT-20
係呀,其實我以前係有16.4,因覺覺好用,但果陣因一段長冇時間影就機同鏡都放哂,而家又買買反,但前兩個月買既時候16.4已經做完回贈,做緊23.4,所以就當試下鏡買23.4 ,影人既效果係好過16既,但又影景真係差小小.......激死
依家23.4做緊幾錢 未回贈果陣?我都心郁郁中
你平時用1855多唔多zoom?
如果慣用18就入16.4
如果慣用55就入56.2
揀鏡既諗法同我完全一樣
不過我係Samsung 12/2 + 23/2 + 等緊email既50-230
用ONA袋
事關我用過35.4但成日覺得唔夠wide
跟手就入枝23進可攻退可守,9mm就影星用
咁16.4了
入支27f2.8做鏡頭蓋鏡好唔好呢
出街就咁用
佢質素真係好好
幾舊水就會考慮
+1,要以幾百蚊的前題下,有咁既質素係算好好,但對焦係非常弱,如果用f2系列去做準則
原價就唔好了
見佢水貨1200蚊,都叫仲接受到
但好似無咩人放二手
等下有無promo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞