最近睇緊近套韓劇 6

1001 回覆
20 Like 43 Dislike
天空之城第一集收視應該無2%,後來愈來愈高,如果以JTBC黎計第一集有4%已經算高。
我講有線電視台戲集收視比
JTBC咁多年先得一套爆紅…但平均同為有線電視台tvN幾年內爆紅幾套差好遠。而且tvN2016 -2017台慶年尐劇都好高話題性
我主張同其他電視台比…你主張要JTBC自己比…自己比嚟意義好似唔大,你要比,贏到最後點講都係JTBC 啱唔啱
啱啱先睇第一集 申惠善演技真係好好
我睇韓劇都好善忘劇集第一集收視率,但我印象有線電視台第一集最高收視係tvN某一套。超過5%,去到7%定9%(好似係)
咁如果輔佐官第一集有4.3%4.4,係JTBC嚟講係少有,但唔係有線電視台最高第一集嗰一套劇
第一集喎!我一開始唔係講z輔佐官第一集有4.4%有尐嚇親?
僅此一次?係雖然30已經做得好好。
想問檢法2張哲係咪有雙重人格?
voice 3睇到頭都痛
僅此一次個角色難度再大啲 但真係好好 壓住咗L
羅系長
應該係啦,佢做左乜都唔知
J出血,太型
對白同信息輸出太急太快
我黃金光輝的人生做得唔好?
abyss唔錯
冇睇呢套 但咁高收視又成名作 點都唔差掛
黃金呢套劇又係傳統韓國劇元素:財閥大家族爭權,但加入低下階層家族同上流社會兩者之間嘅矛盾去講。因為寫得貼地又有一般南韓家庭都發生嘅煽情位。劇情又唔會太多報仇…不過最後幾集個大管家呢條分支劇情我睇就覺得比較無由頭。同埋有錢阿媽盧真熙後段一下子180度變,交帶得唔係咁好。
今季好高質好好睇
瘋範過隱d
僅此真係幾好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞