[好轉]若要暗瘡好,咪撚信老母6

1001 回覆
38 Like 7 Dislike
食藥期間帶口罩有冇大影響?

睇番大魔王個post 佢都有suggest Tw醫生 陳皮大家都可以留意下

補番6月頭覆診個個
巴打食左幾耐幾多mg ,本身都對a酸期望好大但爆發期咁鬼耐又嚴重真係唔多想見人,好彩依家放sem break 唔洗出街
我覺得佢貴在專業同經驗,比建議你都有說服力d,始終專科唔同普通家庭醫生
醫生有無話20mg食成個療程定遲d會加到30/40mg?
我bk左7月中何醫生,想了解多d
我就20mg 成個療程 食9個月 一齊加油
巴打已經好到冇哂咁 食左差不多一個月好似冇咩改變

另外想問我依家洗用面就淨係查左保濕cream 想問咁樣夠唔夠?需唔需要特登保一層防曬?
你都食左一半喇 加油
最近食左炸雞同pizza
我覺得無關係心理仲健康d
宜家係咁搽skinoren
一個月未有明顯變化 你睇番我以前一開波食個陣係慢架個時我日日有影相 日日都 我自己洗完臉就搽aqueous ,防曬就其實幾時都要
咁可能食錯野姐 唔好咁擔心住
以前冇試過大面積咁生好多瘡

最近額頭及兩邊面都生咗好多粒,唔似一般暗瘡,比較似係肉芽咁,唔係太紅,亦見唔到膿頭去擠佢,然後一時會見到佢比較紅,然後浮起咗,一時又見佢冇咁紅,無咁浮,以為好返,但只係錯覺,不斷loop

另外仲有3,4粒巨形石頭瘡,仲難搞

我應該睇醫生定去d咩美容院做針清?完全唔識相關嘅野,有冇師兄比到方向我

google資訊各不相同,中醫,美容院什麼都有,唔知點搞好
你入得黎已經係踏上正確既第一步 若果睇醫生 佢可能會畀你食抗生素 因為你係呢排先爆/食A酸 如果你有睇我第一頁就知道針清無乜用 若果你用錯產品 到屎可能ok 但一般黎講唔建議 我自己都買過成皮野針清美容 事實係針完個2日 你洗臉好似好滑 但其實過一個星期又係咁鳩樣
岩岩覆完診
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞