[好轉]若要暗瘡好,咪撚信老母6

1001 回覆
38 Like 7 Dislike
就黎要叫人追下post 不過算啦暗瘡素要互助 學生哥睇 長沙彎陳醫生 其實無話學唔學生 budget有限就長沙陳啦 8半好去定排隊
我都係,陳醫生話一兩個星期左右
巴打即係你食左七日40mg加抗生素?
想請問各位巴打第一次睇陳醫生嘅時候係咪都係得A酸 冇抗生素同冇磅重驗血?
佢會直接同你講A酸係醫暗瘡最好既藥
個陣無開抗生素俾我
無磅到重就直接俾40mg/day或者20mg/day
佢話驗血係食完一個月之後去佢個到驗
睇完呢個POST立即去咗睇皮膚科,開咗一個內服一個外服藥,星期三做果酸,星期五再覆診

不過真係咪撚信老母
有,好似擦紙膠碎咁
我嗰個有開到坑生素比我,因為我有粒佢話係深層皮膚生谷起咗嘅瘡,仲要畫埋圖比我睇好盞鬼
我都係但係直覺話比我聽應該唔係好事星期三問下醫生先
你係用peeling? 唔知有無寸錯 定用洗臉產品?
應該係好事黎 去個d角質層乜乜乜 個d太厚即係你搽咩上去塊臉都無用
係呀 但食哂抗生素都照爆得好勁
係,算單刀直入
同埋我都無磅到重
陳醫生就冇比抗生素我,直接話頭1-2星期會爆發期
我諗可能佢會叫你唔好咁大力
食緊a酸 甩皮情況
聽日紅日阿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞