[阿肋路亞] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (27)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
保重呀Bro
Take care bro
我有用鞋撐啊,不過係上咗漆嘅,要買返個冇漆先!唔該牛巴 三萬蚊對loafers,我應該呢世都買唔起 咁牛巴你多唔多腳汗?唔著襪都冇臭過咁好⋯
啱啊,我腳汗好多⋯ 好慘
買個d木鞋撐屋企咁啱有個多 比老豆對鞋啱啱好
我有用啊,不過上咗漆嘅,有冇鞋撐好介紹?其實鞋撐吸咗啲濕氣係咪就唔會臭?
一般
唔止濕氣問題,撐起左啲皮無咁多罅位俾佢滋生細菌,入面通爽啲自然無咁臭
打算著6-ply光復元朗
明白!唔該牛巴
表示羨慕
有無巴打有著開dark blue皮鞋? 比個sale sale到買左

但諗諗下會唔會睇落informal藍色鞋? 皮帶同鞋又會唔會唔同色有少少怪?雖然唔明顯

好少見人著dark blue 上網又無人講
新手喺銅鑼灣大華整左條chino,同大家分享下:
$300連工包料,粗著試驗品
成品靠大家評價下,睇下fitting有咩地方要再注意

不過,條褲造既過程中出現左好多問題,例如師傅話上面工場整唔見左張單,等左成個月先造好。另外,本身要求左要做cuffs,但無整到。第三,條褲一造好果陣,長度短左、條pleat 一邊向內一邊向外,好多甩漏。

下次都係聽各位巴打既意見,買少d 買好d,直接去db 整

John Wick's suit 香港邊度有得整
唔好貪平 我呢個禮拜都有得拎 db度整左條chino 隻色綠綠地幾正遲d影上黎分享下
搵腸仔包新house style

係The Continental
Cotton?
Chino梗係用返cotton仲要係重身cotton 正野
想問下點解有d長褲係夏天著一熱個時就好似扯住扯住咁
行路大步d都唔得
因為啲布唔夠爽囉幾時都話夏天最好麻田野,由頭到腳
當年g&g當紅炸子雞既時候,有navy同midnight blue,團購時不少巴打落左order,望係靚,著係真係好難襯。

係好撚難襯
如果夏天既話買咩質地好
除左麻質
連牛巴大神都話難襯,各位兄弟都係唔好找屎了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞