[阿肋路亞] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (27)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
無錢呀
夠做啦 LETS GO DB
空間感好正 不過無錢都係玩下無反算
有無師兄做過 linen mix silk 做褲可以分享一下? thank you
無反中幅
15000-20000 筆直想整套 好似咁既令身dark navy,

GY 定 ww chan?
GY 係咪d cut british style d?

牛巴著monk唔著襪會唔會刮腳?
小弟琴日著loafers著左隱形襪...sor
你串錯人姓都好侮辱
令身整之前牛巴推個隻standeven carnival囉我諗去陳記應該都係15-20咁上下價 再有錢d咪玩下我個隻primavera兩隻都係溝mohair又high twist 易打理又輕身又有你想要既令身 幾啱香港天氣

不過唔知你想整2pc定3pc3pc整carnival都應該啱啱好夠budget
sor
我心諗gy無串錯 再睇Wwchen
自膠一打
唔該哂我應該都係 2pc...

有冇相J 下

所以如果夠budget.. wwchan > GY?

新手唔係好識..
我會建議你兩間都上去望望,睇下同邊間夾啲。
兩間都已經係香港top notch。

我隻布深色少少 係太陽底下都會令令地想要你圖入面個效果我諗再淺一度既navy就應該差唔多

如果嫌都係唔夠令你就問下有無d 100% mohair不過個手感就應該都幾吉

2pc就應該點都夠budget可以問左價先 GY唔熟 但WWCHAN無死錯人架啦 你想要咩就搵定d圖到時同佢傾 應該咩英式意式乜都整到
幾正喎

Primavera 貴幾多?
竟然 小弟著loafers好抗拒著襪
價錢你email/dm直接問鋪頭好d 主要係我唔記得左carnival幾錢同埋佢地話carnival用普通merino wool同mohair blend夾d 始終escorial太軟 mohair太硬 不過我自己就好中意escorial primavera真係好軟好輕好舒服自己到時上去摸真d仲好

我就好支持大家整貴野
我其實無咩所謂 但唔著殘得快d不過berwicks 呢d cheap野 求奇
點解會殘得快啲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞