[阿肋路亞] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (27)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
Jeeves但我覺得比較貴
我都聽過呢間,價錢如何?
3舊幾洗一套,幾貴下
想請問 London Undercover D遮得唔得?又係一樣,唔想日日拿把長遮出街,想買把短嘅。
以佢價位都收貨
短遮都硬淨
想問下平時套西裝應該點擺放,用衣架掛住入袋定摺埋入袋擺喺到
如果質素好都還可以,我怕套西裝俾洗衣店燙到奇奇怪怪。特別係Lapel 位.
白洋舍 雅潔 Martinizing都夠做
雅潔當支持太古
落雨季節著咩鞋好?我好懶,對alden 990 搞到死咗
點死法
深色shell 唔怕水啦
就咁掛入衣櫃
咁佢地燙得幾好,暫時都冇咁既問題
睇中左呢對berwick同一對咁上下款既sanders(主要係覺得D皮幾靚)兩對係HOXX都係約三千 乜都唔識 想問下大家值唔值同食水深唔深
你上pediwear格下價咪知
佢地上門收上門交又連埋衣架,識熨,服務上係第一架喇,但係係貴姐,周去the armoury 買野同一個概念。
可以話係用錢買服務咁我覺得有時啲嘢一份錢一分貨既。
想問吓如果皮底chelsea boots大家會唔會打掌?
改衫去天倫 咁改褲去邊度好
本身條褲腳cuffed 聽講要改短會煩d
放長改短有幾煩
天倫應該都幫到你
有冇人買過RUBINACCI?見到the rake 依件減緊價有啲興趣,但咁既價錢bespoke都應該做到?
都怕㗎,會裂的
我以前係會員,但越加越貴之後就無再join.
香港熨得最好一定是他們,不過洗件衫有咁多「廢料」確實唔多環保。
我反而喜歡他們濕洗恤衫要med starch, 無幾多間洗衣鋪做得好。
但他們乾洗好輕手,成日掛個tag話洗唔甩。
我對無
上次俾佢地乾洗條麻褲,話個漬洗唔脫要用水洗spot clean,仲特登打電話加email黎問我得唔得不過洗一條褲舊幾都幾甘
其實皮底無需要打掌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞