[今後民意運動方針] [集思廣益] 今日我想同大家分享吓遊擊戰嘅概念

568 回覆
1820 Like 15 Dislike
我都有呢個想法,但我文字表達太廢,寫唔到出嚟
唔緊要 真係出現嘅時候幫手就得
關於圍警總同政府機構嘅一啲建議
https://lih.kg/1249843

簡單講就係whitelist同blacklist嘅分別,又或者地鐵閘口咁,依家我哋係香港式嘅先閘後放,而我所提議嘅就係日本果種先放後閘。
去勇者公會組隊接任務
屌正
一陣搵其他巴打整圖搞搞佢
何其高質
必睇實用文
方向:

大型示威確立目標+凝聚民心
文宣分化政府+拉攏市民
遊擊向政府施加壓力+加重警察負荷

如果搵嘅可唔可以幫手整呢個方向圖出嚟
我覺得呢個概念比單純嘅遊擊戰更加重要可以鞏固團結香港人
今日是咪應該向偉大嘅自由行瘋狂宣傳香港新旅遊景點 - 黑警總部?
正路總部都應該有重兵防包圍
叫偉大的国民去朝聖下總部獨有塗鴉就最好啦

咁大家就可以be water
去第二度創造新景點
引蝗入室高招
累積多啲民心,到下一步先開始推不合作運動。之前做真係太急,而家都未到,等如果港共仲唔回覆訴求,民怨在升高,先係時機。
而家配合埋游擊真係最佳時機
我喺度再次重申一次,我知道短期之內時機係未到,但係我希望呢種抗爭形式可以成為一種概念,等大家認識,必要時可以運用,突破傳統嘅社運模式
條條大路通羅馬,今次就係香港社運嘅轉裂點,係抗爭形式百花齊放嘅時候
Push
我好開心今次香港人終於知道乜嘢叫做團結,勇武派同和理非派可以一齊共同對抗暴政
但係我發現香港人始終都係缺乏一個重要嘅觀念

抗爭手段唔係得二元

我提提大家,抗爭手段唔係得衝同和理非
仲有其他戰術

大家應該發揮自己嘅創意,諗唔同嘅戰略手段去抗衡政府

要喺衝同和理非之間搵出第三條路,甚至第四同第五條
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞