我覺得和理非同勇武有合作空間,一齊坐地鐵,但唔係之前嘅做法

411 回覆
1673 Like 45 Dislike
pish
影響市民多過政府喎個地鐵行動

6.13嗰日試過啦,淨係塞綠線我office啲人已經睇住新聞屌晒鬼
其實除咗甘地個製鹽運動咁九特色之外
其他都主要係罷工咁
塞地鐵個民意反應喺6.13又已經試到係負面
會唔會諗其他會好啲?
613出面民意反應真係麻麻,擾民多過對準政府
而且人數上好難做到樓主想要嘅效果
同議題關係始終唔緊密

例如抗政府重稅嘅不合作運動係拒交稅,咁樣就會易啲成功
不合作運動好難一招打天下
塞月台冇左「我搭緊車」呢個企係度唔郁既合理辨解

因為你冇合理理由唔讓開比人上車
如果塞月台都得 你不如話塞哂全部出入口啦
值得一試,push
啱,好難說服到市民聽 塞地鐵同依家嗰四點訴求嘅直接關係
推,到時見
勇武派人數唔足以坐爆地鐵,你要坐爆地鐵,你搵民陣會比較好。你同民陣傾得掂,我參與。

BTW,港鐵附例:
(1) 任何人在鐵路處所內須遵從本附例及所有告示及指示牌的規定和遵從任何人員的合理指示及要求。

(2) 在不損害第(1)款的原則下,如某人員認為列車已客滿,則如該人員有此指示,任何人不得進入或留在列車內。

人員行使其絕對酌情決定權認為列車或其部分已滿載時,如人員有此指示,任何額外的人不得進入或留在或企圖進入或留在該列車或該部分內。

31. 禁止遊蕩 任何人不得在鐵路處所任何部分遊蕩。

咁犯港鐵附例又唔係乜野既大件事既,不過如果拒絕離開車箱,警察就會到,分分鐘知你示威會派速龍幫手,咁你叫勇武合作?唔通就咁被捕?如果變返衝衝子?會唔會傷及更多無辜?

好奇怪既建議
塞地鐵搞唔到商家佬好似淨係搞到小市民...
贊成 621 一齊勇武 622一齊和理非
我覺得地鐵真係搞得過 不過係要就快d做文宣
登曬報咁先多人知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞