我覺得和理非同勇武有合作空間,一齊坐地鐵,但唔係之前嘅做法

411 回覆
1673 Like 45 Dislike
推,做實事post
Pushhhhhh
有得諗 幫推
有啲不切實際

首先要唔係少人無用 而係多人如5000人都無用 一定要有以萬計嘅人同時坐至少幾個鐘先可以
仲要同一條線 亦要成個星期咁做至有少少效

就算你叫到人 未最多叫到二三千人 係總共參與 唔係同一時間有咁嘅人數在場
再者唔係個個認同咁做

唔係反對 但以上係事實
係有得諗

但始終覺得要間歇性阻下車門

616果日起金鐘試過等車就明,雖然架架都爆,但佢一開吉車,已經運到好多人。

所以我覺得有時太逼,d袋阻到關門都唔係壞事。
真心可行
如果坐爆咁多架車係要幾萬人的。係唔易,但又未必冇可能。如果我地有612既7成人可能已經得。

而如果只係企滿月台,幾千人可以企滿一個月台
唔睇好
你要好多好多好多人先做到
其實當日原建議就係坐滿車個玩法
我知實因為唔夠人衰硬
後來發現唔夠人先改我嗰玩法

月台嗰個咪佔領,
實call 警察拉 擾亂公眾秩序
門檻其實唔高
因為cctv又影晒

https://thestandnews.com/politics/%E5%85%AC%E5%AE%89%E6%A2%9D%E4%BE%8B-%E7%9C%9F%E6%AD%A3%E5%A4%A7%E7%B5%95-%E5%85%AC%E7%9C%BE%E5%9C%B0%E6%96%B9%E8%A1%8C%E7%82%BA%E4%B8%8D%E6%AA%A2/
等車都唔得? 其實大把人都係入左閘之後落好耐的,例如要係月台等人,會係出入閘口交收,點解等車會係擾亂公眾秩序
[拋磚引玉] 6.21 不合作/超合作行動 癱瘓政府 分化內部
https://lih.kg/1243963
你阻住後面唔俾上車喎,啲職員同乘客叫你唔撘借開咁點

其實人手一定唔夠
當日都係幾十個人響應

你同時仲要搞幾樣嘢
唔明分幾日集中去搞幾樣嘢有咩問題
和理非表示支持。推!
其實而家每次佔領金鐘都係攪到市民的,69如是,612如是,只不過係民氣夠,同大家已經熟悉了這件事,所以如果真係坐鐵,都係要先做夠民宣
前線出動果日唔攪,搏命賣同劃線割,後面玩膠食花生。

野餐手足睇到自己醒水啦。
有point 望和理非巴絲們可以參考
push
幾work 但一定要夠多人
推推推推推快啲多啲人睇到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞