我覺得和理非同勇武有合作空間,一齊坐地鐵,但唔係之前嘅做法

411 回覆
1673 Like 45 Dislike
pish
Push
配合服用
淺 談 顏 色 指 揮 與 組 隊 系 統,又係我隻喪屍GAME
https://lih.kg/1243970

Push
推!
pish!
雖然無100%信心,但覺得值得一試

反正都係約七點,一齊坐一陣地鐵再去其他地方都未遲
https://lih.kg/1246004
咁塞法
一個站都要過千人
有冇辦法號召咁多人呢?
我好有保留

搞地鐵係好難搞起
中產
專業人士唔會做呢啲野
得返啲中學雞大學雞做
裝束
a. 戴白絲帶,知道有自己友,畀公眾知道呢個係一個社會訴求活動,希望不以諒解。
b. 用白絲帶綁住雙手,唔好玩手機(象徵被捕人士&悼念義士;要抗爭者都付出多少少代價,睇落認真先唔會俾人覺得你玩膠,參見反高鐵苦行)

我覺得裝束都算係一個重點
上一次故意阻止港鐵閂門所以比好多人覺得啲人係貪玩玩膠
如果大家可以著黑衫白絲帶既話 效果會好好多
但b.有啲難 但相信做出黎多人做效果會好大
push
Like下個page ,反送中係長期作戰,三罷,不合作運動
長期作戰,理性,非暴力!
https://www.facebook.com/Arrowofpeace/
學生加油

DLLM
push
會去
揀日唔洗返工的塞地鐵有用咩 多數人五天工作制
Push
pish
的確有得諗.
1. 對參與者的成本要求低, 冇乜風險, BK媽媽推住BB車都可以參加.
2. 行動要事先張揚, 等市民可以有得按各自需要避災, 減低民怨. 大批人改搭巴士返工場面一樣壯觀, 方便媒體做野.
3. 可以以時間長短, 返工及或放工, 日子密度, 調節行動升級降級. 操作容易.
4. 少左人搭地鐵亦令地鐵收入下跌. 話時話, 政府係地鐵大股東, 地鐵係政府隻走狗. 方便水貨客運貨,留難大家帶樂器係一例. 今年遊行人數多,佢(同警方一樣)冇得唔配合實際需要. 往年遊行人數唔多時,地鐵配合黑警玩弄人流係常事. 再加上年年加價仲事故多多, 冇人會同情佢.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞