【香港關係法】美國參議員Marco Rubio:制裁法案ready!

1129 回覆
4466 Like 7 Dislike
理論上visa,master都會cancel信用卡
同埋例如開工廠整dap
晶片通常係外國野,都係唔比再賣晶片比受制裁者
push
一定要再推返上嚟
見到出面有好多人開始心急
我都明白,我都好心急
但係一亂咁嚟,呢步棋就會冇咗
留意返,成個制裁法案係基於
nonviolent protest
我唔會阻止激進派行為
但記住,個後果係成個香港一齊承擔
個人見解
大家其實有少少捉錯用神
首先 呢場仗成敗唔係香港人可以直接解決嘅事
你覺得燒個垃圾桶政府就驚?佔領龍和都唔知第幾次了
將軍果步棋 係要由外國勢力嚟促成
而今日200萬人嘅影像 需要一啲時間畀外國媒體發酵 從而施壓
呢一刻心急係無用
讓子彈飛一會兒
幾時過呢?
總統點樣可以欄住法案?
你當美國係中國?

人地真係3權分立
唔好放過佢地
我地繼續做野
路透上周五引述美國高級官員消息,指美國不太可能修訂《香港政策法》,除非香港警察暫時退下改由解放軍進駐,以武力對付示威者,美國才考慮實施制裁。該消息人士又估計,北京不希望香港示威繼續升溫。
上週五 但問題weekend又升咗溫
大家心急唔嚟 今晚9點先到美國office hour
即係睇完今日三罷 美帝先再有回應
你唔知條法案最後都要侵簽名先生效咩
點解唔直接真普選
here, here Sir
do it! do it!
贏唔到就連埋班禍港人一齊輸
要攬炒
【反送中過後】屌你老味!!! 下星期就係《國歌法》二讀嘞....
https://lih.kg/cPCuCS
幾時開會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞