【香港關係法】美國參議員Marco Rubio:制裁法案ready!

1129 回覆
4466 Like 7 Dislike
死就死吧, 但一日真.香港人仲喺呢度, 又有西方世界企喺我哋呢邊. 必能浴火重生. 重建屬於我哋的新樂土.
Pish
P.21 Line 13 損害香港基本自由之人士(即係啲高官啦),其及其家人,將被撤銷任何一款簽證,或入境許可
P.23 Line 6 制裁手段包括凍結資產──現存於美國,或將來流入美國,或以美國人身份代行管理的所有形式資產

見到"其及其家人"呢幾隻字,忍唔住射左出黎
民主條路就出左嚟,而家睇大家堅唔堅持到
唔小心睇到扯扯地
但林鄭係英藉 搞唔搞到佢
加拿大都強硬過英國
支那依家都係空心老倌啦, 撚有錢
唔係點解要強推送中條例捉哂有錢佬上支那回血
美國同美金, 有全球性影響力.
你接觸得的每樣嘢, 都間接同美元有關係.
鬧兩句啫
出雲號都就嚟可以坐正啦
改裝俾F35-B做升降就正式係航母
雖然細咗啲,都好過冇吖
btw, 出雲而家同美國7th Fleet係南海演習緊
我哋班大英遺民做緊嘢, 放心
係睇英國加唔加入avengers
無知一問 見到美國取消關係法 中共會唔會仲開心?
全面接收無外國勢力既香港?
應該加翻個fact check, 有奶共背景或者差佬公安既仔女唔批
即係話呢. 如果真係出老解/狗武力鎮壓, 想玩64 2.0的話.
7th fleet同日本自衛隊, 可以幾個鐘內殺來香港幫義士們.
剛開槍鎮壓唔使幾個鐘頭馬上食幾廿枝戰斧先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞