[12月啦] 2017 Eng 5**升grade團 (5)

328 回覆
31 Like 3 Dislike
straight 5** 留名食花生

最慘係底唔好的信左就Gg
你宜家有補?

無啊 我上完距個垃圾神技班之後直接吊距講o的野唔make sense 係為作skills而作skills 根本自己係實戰時用唔翻(我未試過用 但就咁聽落都唔對路) 最慘係我成班friend 覺得距好掂 走去補距 我依家日日為距地祈緊禱 我遲下會send 文啦hay gor 依家chur緊mock

btw我無補距而係補緊小型補習社 個老師堅掂 唔會教甚麼垃圾神技 而係幫我執翻好grammar/cohesive device/collocations之類 我自己做pastpaper都好o左唔少

唔知補邊個好
straight 5** 留名食花生

希哥幾時出片吊翻堆打手 成班某高大威猛o既打手/門生 距地話短都可以5**我唔否認 但前提係你idea同文字功力夠先得 講o既說話好陰質

你宜家有補?

無啊 我上完距個垃圾神技班之後直接吊距講o的野唔make sense 係為作skills而作skills 根本自己係實戰時用唔翻(我未試過用 但就咁聽落都唔對路) 最慘係我成班friend 覺得距好掂 走去補距 我依家日日為距地祈緊禱 我遲下會send 文啦hay gor 依家chur緊mock

btw我無補距而係補緊小型補習社 個老師堅掂 唔會教甚麼垃圾神技 而係幫我執翻好grammar/cohesive device/collocations之類 我自己做pastpaper都好o左唔少

咁就好 其實學英文呢啲一定要
不過宜家好多人信英文唔勁都可以5**
希哥幾時出片吊翻堆打手 成班某高大威猛o既打手/門生 距地話短都可以5**我唔否認 但前提係你idea同文字功力夠先得 講o既說話好陰質

你宜家有補?

咁就好 其實學英文呢啲一定要
不過宜家好多人信英文唔勁都可以5**

我好深印象距話:如果你連基本字都唔知,但係可以靠所謂o既skills做到答案o既話,其實你唔洗考dse 從此我好著重自己o既 vocabulary range同grammar
做reading 12-14年都有4
之後做15就炒到得返3
是否正常 聽講15年好難

我做b2
Listening part a 加多左s會唔會扣分?(啱grammar)
Part b 有冇限字數?
留名
之後做15就炒到得返3

我做b2

係 難到媽媽聲 我個份好似比平時低好幾分 但係都有5定唔知5*
係咪得fb inbox交文?
最近好鐘意聽RP
有冇方法聽到外國人平時講嘢,又細聲又快又多slangs 好難聽 目標係可以同鬼佬對答如流

行文ok
但你步行籌款點由觀塘行到大圍
最後果part有d 長organization好怪 (中段極少,中間你呼籲人參加一定要講條路線好易行之類嘅野) 其實想你講下大約會做啲乜嘢 唔需要list曬出嚟 佢都只係喺你呢一張pamphlet入面其中一個部分 呢排有啲唔夠像真 係為寫而寫

C 5/7
L 5/7
O 5/7

Level 4+

15/21應有level 5
lm
我係retaker, 不過今年冇補習,可唔可以交文比你睇下
最近好鐘意聽RP
有冇方法聽到外國人平時講嘢,又細聲又快又多slangs 好難聽 目標係可以同鬼佬對答如流

行文ok
但你步行籌款點由觀塘行到大圍
最後果part有d 長organization好怪 (中段極少,中間你呼籲人參加一定要講條路線好易行之類嘅野) 其實想你講下大約會做啲乜嘢 唔需要list曬出嚟 佢都只係喺你呢一張pamphlet入面其中一個部分 呢排有啲唔夠像真 係為寫而寫

C 5/7
L 5/7
O 5/7

Level 4+

15/21應有level 5

16先5
hay gor 幾時出片?
係咪得fb inbox交文?

最好
之後做15就炒到得返3

我做b2

15是難的
Listening part a 加多左s會唔會扣分?(啱grammar)
Part b 有冇限字數?

睇情況
有啲真跡有俾
岩grammar多數俾
我係retaker, 不過今年冇補習,可唔可以交文比你睇下

可以!
hay gor 幾時出片?

呢排改文+study group忙到不可開交 儘快度度
係咪可以補你
出版社出嘅mock paper係咪全部都無用?
係咪可以補你

無乜時間了
交文改還可儘量快改
出版社出嘅mock paper係咪全部都無用?

學英文ok
但質素就同補習社mock差不多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞