我地需要新區旗

748 回覆
2039 Like 48 Dislike
我地未曾試過有國旗,係時候要有自己國家既國旗

1-28㨂個number我聽朝會去揾工司印 睇下有無可能星期日整到 到時去維園送返畀個designer 今晚11點半我會點票
當然 如果個designer唔想支旗畀人印出黎就算啦

我投返自己個 26
呢個無得輸
再解釋多次夢境入面支旗嘅設計

某革命嘅顏色成就哩個地方嘅天空
藍色代表一個自由嘅港口
帆船代表佢嘅歷史,同乘載住佢嘅人民度過難關,喺代表自由嘅海洋航行

白色有巴打話夢到代表和平、自由
新架坡
其實班中產都知,
你唔比支那拉人等於港獨
新香港
比例1:2好睇啲
支旗就咁寫香港國就夠啦 清楚易明
港獨太遠喇
集中返反送中先啦,眼前野都未成功

想提高抗爭士氣血紫荊都好夠做
而且係運動至今最知名,靚,有意義
係現場一拎出黎肯定全場知咩事加吶喊
投票最好開新
呢張真係夠晒今次反修例用
美國獨立宣言嘅其中一PART

我們認為下面這些真理是不言而喻的 : 人人生而平等,造物者賦予他們若干不可剝奪的權利,其中包括生命權、自由權和追求幸福的權利。

為了保障這些權利,人類才在他們之間建立政府,而政府之正當權力,是經被治理者的同意而產生的。當任何形式的政府對這些目標具破壞作用時,人民便有權力改變或廢除它,以建立一個新的政府 ;其賴以奠基的原則,其組織權力的方式,務使人民認為唯有這樣才最可能獲得他們的安全和幸福
樓主收多d意見之後開個整合post啦

咪即係似以前呢款囉
有海港嘅感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞