【撤回惡法 淋奠下台】阿仙奴18-19球迷吹水區 MIV

1001 回覆
27 Like 5 Dislike
如果咁樣幫佢贏到真係唔知講咩好
比狗拉左既唔知而家點
G phone 後繼有人
香港英雄競徽留鬚轉形象
https://lih.kg/1215303
痴鳩線
係唔係都告鳩你暴動先 最後入唔到都入你非法集結
入唔到都唔緊要 搞到無左份工 精神受困擾 要錢打官司

聽取判決後,三人一起步出法院。黃之鋒坦言心情依然沉重,一方面他仍然有另一案件在等候上訴結果,有機會要重返牢獄,另一方面是基於今次判決的結果,終審法院接納上訴庭定下的量刑準則,為公民抗命的行動定下「極其嚴苛」的量刑標準,他形容是「糖衣包裝的嚴厲判決」:「重奪公民廣場行動,必然是徹頭徹尾的非暴力公民抗命,但在終審法院的判決書內,就會強調及提到其實這個行動,依然涉及一定的暴力。」

他認為今次不是勝利,亦沒有值得大肆慶祝的原因,指終審法院的判決印證了,法院日後將公民抗命的非暴力原則和標準收緊得相當:「今後面對體制內被取消參選資格,體制外,連重奪公民廣場的行動都會被終審法院定義為暴力,離開法院可以有一定的人身自由是一件好事,但未來的路一定依然非常艱難。」

羅冠聰同樣表示,聞判決後心情依然沉一沉,指雖然上訴得直,但香港的民主運動輸了一仗,形容今次得直,是因為判刑指引在重奪公民廣場案後才頒發,假如重奪公民廣場案在今日發生,他們都會被判6至8個月的刑期,未來社會運動亦將面臨以月計的監禁刑期:「即使我們今日在大門行到出來,我們上訴得直,但其實我們和平公民抗命、社會運動、和平的示威集會未來所面對好可能超乎比例監禁的刑期。」

他認為,未來的民主運動會被加倍打壓,如更多人被DQ、《基本法》廿三條立法亦可能即將來臨等,但希望香港人能夠堅持下去。
唔好講食咩頭先
佢真係下下強硬維護香港人
幫綠色贏到其實對香港有利
一黎有人制衡下中共
二黎要做好一國兩制示範 未必敢大力郁hk

但而家乜都有可能發生 唔可以咁常理去睇了
希望美國快d通過法案
總之佢講既說話係事實同支持香港既就撐佢啦
建制可能等緊條例係咪真係上
如果真係上馬佢地淆底
返大陸住同外國住 我老母都識簡啦
不嬲撐台獨 係中共死咬唔放
食曬香港啲人材
其實拖多陣俾大家有討論空間都好
今鑊希望老美幫到手
KMT同DPP真係Lesser evil架咋,但大家心知肚明綠白唔合作就攬炒

我寧願幫蔡英文助選都唔要見到韓國瑜贏

支那玩貿易戰都搞到半收皮
仲邊有錢幫台灣發大財呀
唔搶埋台灣資源都偷笑啦
其實林奠呢鋪條例過唔過佢都死硬 問題只係即時落台定無得連任
之後做唔做到政就難講 一半半
你估收台灣係貪得意咩
咪又係錢同面子
1. 美帝人權法, 點都有十個8個議員好多野係美國/o係有往來既銀行, 如果佢地唔凍結班狗官, 美國可以制裁d銀行 (正如墨西哥唔制裁iran,佢地會制裁墨西哥), 咁要共同進退
2. snowball effect, 美帝搞完其他國會跟機
依家變左係佢地面對白色恐怖 pelosi佢地出到聲你班狗都已經淆
CLS D內房咩事
#AFC are confident of signing Carrasco according to @MirrorDarren
加密通訊軟件Telegram受到「國家級」黑客攻擊導致服務受阻,公司行政總裁表示攻擊相信源自中國,與本港反送中惡法示威有關。中國外交部及中央網信辦未有回應法新社的查詢。

報道指不少示威者是靠Telegram的加密訊息功能組織示威行動,以避過當局的網上監控。Telegram周三表示受到嚴重的惡意DDoS攻擊,導致服務受影響,用戶或有斷線問題。

公司行政總裁杜洛夫(Pavel Durov)表示,攻擊的源頭主要來自中國,「我們過去遭受的國家級DDoS攻擊,與香港示威的時間性一致,這次也不例外」。

Telegram可以加密方式傳送訊息、圖片、影片或進行視像通話,而加入群組的上限人數更多達20萬。公司去年表示活躍的用戶約有2億人。

法新社
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞