【撤回惡法 淋奠下台】阿仙奴18-19球迷吹水區 MIV

1001 回覆
27 Like 5 Dislike
廢鋒唔該曬
最慘咪就係咁囉
今次黑警違反人權一定要搵國際制裁
班議員無好日子過
屌你班垃圾要香港死,我哋死之前都要攬住你哋陪葬,一齊共享祖國榮光
班狗慣左做完衰野無後果
今次唔可以放過
網球王子
因為選立會係2012 2016 2020 果時已經無人記得
投建制個班 都唔係反政府
關咩記唔記得事

你班人冷卻左
班淺黃/ 冷感撚咪唔投囉 點會唔關

不嬲香港要贏選舉就係要鼓班唔出黎投票/無登記做選民既人出黎做選民 投票
而政棍要贏選舉就係屌票界票搶票保自己入席
琴晚諗咗耐, 我地自己都有判斷失誤

中後排好多後生仔女一睇就知係第一次上戰場, 整體作戰力冇想像中咁高

前線可能太過心雄, 想學台灣咁衝入去 但人地個情況同琴日根本唔同, 當年台灣係冇叫警力清場, 因為人地係民主政府, 而港共政府係極權

我地成日以為敵人只得警察, 但其實最終boss係建制 只要個會開唔成, 包圍就已經算係成功 而家政府急要喺G20前通過, 只要越拖得耐, 政府就越大機會犯錯
而家唔開會
又想拖到大家無左火就即刻通過
其實都唔應該衝擊
包圍到佢開唔到會拖到休會咪得
但因為D人認為上次佔中死因係拖太長
反而今次D人認為拖無用 好短時間就衝
搞到裝備唔夠 時間唔夠 動員唔夠變成咁
仲有一個因素係黑警今次主動襲擊屈暴動搞散示威
鄺仔update:今日唔開會!!!!!
https://lih.kg/1213882
重點唔係反唔反政府 而係邊到利益多
但同上次唔同, 上次係市民急, 今次係政府急, 成個概念啱啱相反
等大家抖下都好,仲有教協依啲都準備做野,拖下時間點都好
我又唔覺得拖下時間就會無火,真係會無火個啲本身立場都唔慌堅定
休息半天
所以今次咁快衝擊牌面就蝕了
不過無大台無清晰指示 好難靠班情緒高漲示威者諗得咁遠
但係建制個班 主要票源就係班藍絲廢老 蛇齋餅粽
一日呢班係到 根本冇可能落選
其實可能建制都有動搖
等美國國會玩埋個人權法就知結果了
仲有功能組別,成個體系都確保咗建制輸極有限
咁多人係大陸落黎 無論係150黎定97前走難黎都好
其實本身同大陸都有關係
唔多唔少叫佢地反共同支持民主係有困難
呢啲冇㗎喇, 係鬥長命
不過廿年後中國同香港都唔知會變成點了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞