[NEW] [英文grammar] 入黎砌下老母個老母 (2)

176 回覆
73 Like 0 Dislike

我欣賞你個名
巴打有無得私補?黎緊準備再重新讀書 想進修下英文同補底 希望補到ielts考試7分

人在外國呢
巴打有無得私補?黎緊準備再重新讀書 想進修下英文同補底 希望補到ielts考試7分

人在外國呢

咁有無香港朋友識教英文會幫人補?
好想問along among 點用
Among係唔係同many差唔多意思?

要睇 context 喎, Re "along" & "among"
隨意 EG. something along the lines 指 大約、咁上下

Among 同 many 完全2樣野
你係咪指among 既運用?
簡單既用法(以between 做對比)
EG. 1 something between A and B.
EG. 2 something among A, B, and C. (用among, 如果比較的事物多過2個)

Again, 要睇返你既內容同想表達的意思

Sorry for 1999

要睇 context 喎, Re "along" & "among"
隨意 EG. something along the lines 指 大約、咁上下

Among 同 many 完全2樣野
你係咪指among 既運用?
簡單既用法(以between 做對比)
EG. 1 something between A and B.
EG. 2 something among A, B, and C. (用among, 如果比較的事物多過2個)

Again, 要睇返你既內容同想表達的意思

Sorry for 1999

Among of people 同many people?

或者我記錯 sorry定先
留名
Rage anger嘅v有乜分別
Especially specially 有乜分別
new post lm

人在外國呢

咁有無香港朋友識教英文會幫人補?

你都係唔好讀書喇 死mk
出面咁多都唔識搵 連樓主英文咩程度都唔知就搵人補

我唔識英文鬼知樓英文咩程度 識英文都唔洗搵人補 咪衝出黎柒啦
留名
英文嘅Preposition好唔講道理
迫住死記

有部分真係幾麻煩
Brett 妹知唔知個翻譯post俾人批鬥緊

欲加之罪 何患無辭

欲加之罪 何患無辭

咪理佢 十卜你
顧好學業 唔好理連登野

你又幫佢推post

欲加之罪 何患無辭

咪理佢 十卜你
顧好學業 唔好理連登野

你又幫佢推post

Sor... 唔推
唔好嬲豬

冇嬲
依個議題根本冇指定答案 經已各有各表達左意見 冇再爭論嘅必要
七警、曾蔭權等等仲有研究價值

欲加之罪 何患無辭

咪理佢 十卜你
顧好學業 唔好理連登野

你又幫佢推post

Sor... 唔推
唔好嬲豬

冇嬲
依個議題根本冇指定答案 經已各有各表達左意見 冇再爭論嘅必要
七警、曾蔭權等等仲有研究價值

Agger
唔好影響情緒就得

講起又講 你依排點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞