你地聽過串人最精警既說話係咩?

452 回覆
65 Like 25 Dislike
老師:點解我會聽到你哋係咁傾計呀?
某同學:因為你有對耳
老師:
: 食kfc個店員比四個手套我
:見你成隻狗咁咪比四隻你

某連登post
好難拿捏得好 一行錯方向就會變咗小學雞串嘴噉

要好睇當時情況 同你個tone你個神態你串人個節奏
稍為有一樣出差錯就變左同你阿媽個波罩你差無幾
真係要活到老學到老至得

學海無涯

中學隔離位

有次比佢kick親
我:「屌你老母咩」
隔離位:「嚟,我帶路

另一次
我:「你呀爺丫」
佢:「我呀爺死左喇喎」
我:「抵死啦,有個咁既孫

明明好on9,但次次諗起都會笑一笑

一開波果兩個表情整黎做乜鳩
唸起烈火奶奶
再鋒利既刀都會有生銹既一日
無論係咩場合都抽到
唔係對罵
上堂有人唔識答簡單問題
呀sir:你哋應該得閒就企一企起身,比個腦郁下,成日坐住唔健康。
利申:呀sir玩得之人

唔掛得 呀sir 你成堂都企起身啦
中學時期
:喂,借$2黎買野食,一陣比翻你
:好啊!
......................................
買完之後 翻到課室
:喂,我果$2呢?
:$2咁少都要追啊?
:咁$2咁少你又借屌你老母

噉我係冇錢丫嘛 你使唔使嗌屌你老母呀

:我條女靚到天使下凡咁呀
:係天使下凡呀,不過塊面落地先

你把口都幾撚臭 洗唔洗買支牙膏俾你擦牙呀

有次見到有個打雜同個龜婆嗌交
甲:我未同你嗌交,你食我嘅住我嘅痾我嘅瞓我嘅,你重溝我啲女你係咪人嚟? 乙:係佢話做雞做到悶,做到冇癮,我家下安慰佢啫,你都係雞,重係隻老雞添,有冇曾幾何時覺得空虛覺得寂寞覺得凍丫?
甲:有……關你咩事呀? 
乙:唔關我事?我做雞竇都想雞乸好,佢一冇心機就待慢啲客,啲客就會嬲,一嬲就唔嚟,唔嚟就執笠,執笠我就瞓街,你夠膽話唔關我事?
甲:你駁我咀?因住收尾嗰兩年! 乙:收尾兩年同你執骨!
甲:因住生仔冇屎窟! 
乙:冇屎窟個仔係同你生嘅!
甲:我睇你惡得幾耐! 
乙:惡到你斷氣為止!
甲:我… 
乙:你冇化妝好過化妝,做鬼好過做人! 甲:你… 
乙:我做人夾到你抽筋 做鬼嚇到你失魂

做咩post 星爺d 對白出黎
[/red]
好多小學雞低質對答
唔算串人 不過幾抵死

不如去邊度邊度食飯囉 去嘅舉手 唔去嘅打兩個後空翻
留名學嘢
攞去洗啦臭雞
朋友ff緊
你突然好認真咁問佢,

你琴晚幾點訓?
1點左右囉。
點解你仲發緊夢架
睇緊劇,主角同人搵槍互相指住大家,對峙緊,roommate行過見到

roommate

你知唔知咁樣喺現實生活冇可能架
梗係啦,係人有槍指住你正常都開咗槍啦

我真係恭 恭 恭喜你呀!
好心啲人啲小學雞對罵就收返埋啦
獻醜不如藏拙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞