你地聽過串人最精警既說話係咩?

452 回覆
65 Like 25 Dislike
有次樓下排緊隊買早餐 下個到我
有個四十幾歲既阿叔同應該佢老母既老友記
企左係我格離揀野食
咁前面個人走左
到我行埋去叫
個老友記就行左上前 準備叫咁款
我就唱住佢 喂呀婆呢度排隊嫁喎
佢就唔撚認話係行埋去睇
我咪話我唱遲左你叫埋啦

呢個時候佢個仔(呀叔)就埋黎幫口
話“屌你老味無d家教 識唔識尊重老人家嫁”
我就屌鳩佢
要尊重唔撚
有次樓下排緊隊買早餐 下個到我
有個四十幾歲既阿叔同應該佢老母既老友記
企左係我格離揀野食
咁前面個人走左
到我行埋去叫
個老友記就行左上前 準備叫咁款
我就唱住佢 喂呀婆呢度排隊嫁喎
佢就唔撚認話係行埋去睇
我咪話我唱遲左你叫埋啦

呢個時候佢個仔(呀叔)就埋黎幫口
話“屌你老味無d家教 識唔識尊重老人家嫁”
我就屌鳩佢
要尊重唔撚

要尊重唔撚托你老母上山比人拜?
朝早流流帶你老母落黎比人屌? 你有無家教呀?
再行前一步兇鳩佢
佢又係咁口upup話我無家教
佢老母就拉鳩住佢話算啦算啦
冷靜D照下鏡, 睇下自己個樣, 同埋睇下你本銀行存摺有幾多錢先啦

世界好公平

如果人人都心想事成

會天下大亂

世上總要有你D咁既廢人
好難相信你當初係游最快嘅果個
有fd溝到女

fd
屌你又溝到女 幾錢?
咩幾錢?
幾錢買返黎啊 條條女都有但價 我睇下包起佢一晚幾錢姐
有個同事要同會計部嘅同事claim的士錢
:同事 :會計
:呢度係上個月嘅的士單
:乜你唔係有揸車咩,做乜搭咁多的士?
:咁你屋企夠有電飯煲啦,你又出街食飯?
:dead air
之後成個office陰陰咀笑

落雨比人撞
: 有病就唔好岀嚟淋雨啦
有個133電話打黎
打黎果個

喂~係咪傻閪個仔啊?
咩話
你係咪傻閪個仔啊?
係啊,咩事啊爸爸
:你咁黑心 睇住臨尾嗰幾年呀
:你睇住你黎緊嗰幾年啊

:黎緊幾年咪你臨尾幾年

人唔笑,狗都伏啦
I'm not insulting you, I'm describing you
佢當自己係雞唔緊要,你冇必要當自己係嫖客
佢個女就係佢最大嘅報應(家長同個女都好很仆街)

兩句都係自己講
其他唔記得,呢兩句應該最毒

重有句好仆街,有日同Frd傾起宗教,咁啱個Frd講
Frd:「點解佢地要殺哂唔信嘅人呢?」
我:好簡單,想信教嘅人嘅百分比多,梗係從分母入手
Frd:你真係一啲人性都冇
有次公司有陣異味

個女同事問我&我同事: 點解咁臭

我就答佢: 會唔會係因為你掰大對腳企吖

咁岩佢個日著裙
Aaaq

成個post 得呢個高質少少
乘客:Times Square 有落丫

(司機照平時開車,過左)

乘客:都話時代廣場有落

司機:屌,講乜撚英文,唔識聽

乘客:咁簡單都唔識聽,抵你成世人都揸小巴

A:不過老母就唔好攞黎屌啦
B:老母唔屌,屌邊個呀?我屌你老母我條野係咪係你老母嗰度吖?

巴士呀叔
信就信
唔信就唔信
乜撚野係微信?

信就信
唔信就唔信
乜撚野係微信?

勝利者
有次見到有個打雜同個龜婆嗌交
甲:我未同你嗌交,你食我嘅住我嘅痾我嘅瞓我嘅,你重溝我啲女你係咪人嚟? 乙:係佢話做雞做到悶,做到冇癮,我家下安慰佢啫,你都係雞,重係隻老雞添,有冇曾幾何時覺得空虛覺得寂寞覺得凍丫?
甲:有……關你咩事呀? 
乙:唔關我事?我做雞竇都想雞乸好,佢一冇心機就待慢啲客,啲客就會嬲,一嬲就唔嚟,唔嚟就執笠,執笠我就瞓街,你夠膽話唔關我事?
甲:你駁我咀?因住收尾嗰兩年! 乙:收尾兩年同你執骨!
甲:因住生仔冇屎窟! 
乙:冇屎窟個仔係同你生嘅!
甲:我睇你惡得幾耐! 
乙:惡到你斷氣為止!
甲:我… 
乙:你冇化妝好過化妝,做鬼好過做人! 甲:你… 
乙:我做人夾到你抽筋 做鬼嚇到你失魂
信就信
唔信就唔信
乜撚野係微信?

勝利者

明明就係兩三年前既topic名
朋友A 朋友B

佢哋因為啲小事鬧交
:你老母係臭雞畀人屌呀
:都好過你3兄弟3個唔同老豆啦
成班人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞