我係358個人其中一個,我好迷惘

454 回覆
2729 Like 36 Dislike
英雄
再拉就有機會還柙到上庭 除非踢保啦
唔洗再放自己係風險上面喇 你已經做左好多野
謝謝你,你休息下啦,我地出
佢講得岩喎
點解要出手?
大家企係到靜坐等人一個個抬走仲好⋯⋯
一出手就係錯啦
上次又係咁
我唔係358個人其中一個,但我亦在場
我好明白你地既難處
都會體諒你地
我淨係想講辛苦晒你地
黎緊交俾我地啦
對唔住同多謝你地呀
你唔識戴口罩 帶黑超??咁都仲有人認到你咩
驚即係話你個心態未準備好,你已經做左好多嘢,唔好出去。
加入和理非嗰班啦,各有各做,都有價值
想出就出,但唔好企咁前,最前交俾我地
9up 啊?你有坐
唔好啊 經過雨革同尋晚睇化左 香港人唔值得你為左他們犧牲
以下講嘅唔係想分化
尋晚個個話不散 到最後我地退去告士打道
從記者口中先知我地已經係港島最後一堆示威者
嗰下個心好酸好酸啊你地知唔知
眼望四周嘅人個個好後生 今日出黎有汗有血
唔係出黎打卡就走 係真係想抗爭
12號你地可唔可以出黎幫幫手 真係做啲嘢出黎睇下啊
今日射左波落樓下食飯 個社會好似乜事都無發生過咁
我地尋晚做嘅嘢 換黎左乜野
或者我地真係不知地厚天高
但我地當初嘅心 都係好真誠 好確實地係為左香港好
我地同防暴打遊擊 唔係玩捉依因 我地都好驚好驚
如果再無人企出黎 就真係乜都無㗎啦
大家要加油啊
https://youtu.be/iD8jTLBJ8vI
自己衝量風險
worst case到坐監可唔可以承受
唔得就唔出
BTW你已經做咗好多
多謝你
呢幾日好好孝順雙親😞🥴
巴打休息一下啦 唔好再出
多謝曬你嘅付出共勉之
巴打唸下以後歷史會寫住358名抗爭烈士
我堅唔信
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞