我係358個人其中一個,我好迷惘

454 回覆
2729 Like 36 Dislike
你去睇返14-16年嘅抗爭,嘗試一下去接觸當年直情已經奶野嘅前人,遠比你係連登就咁問得到更實際嘅意見,雨革,光復至魚革,其實好多參與者都可以由公開渠道接觸到。

驚,係依一刻幫你唔到,幫到你嘅係更實在支持及同行者。你驚乜?驚俾人拉去陪天琦?如果你係驚俾人拉,應該去接觸星火,星火嘅人唔係真係你俾人拉左先會理你,大把被捕者可以同你傾計。

你怕之後會俾港共搞你屋企人?咁你就更應該借依個機會加入同自己理念接近嘅組織,眾志,本民前,學獨聯,甚至熱狗都好,唔係警犬搞你屋企更加冇成本。

至於11/6出唔出,如果我係你會出,因為我已經有經驗,唔好再犯一樣嘅錯就好,你估吓初一咁大單,當日有幾多人俾人抄牌?不過,經驗之談,你就唔好再Keep裝備係屋企或帶上身,你赤條條一個漢子,行出街冇人吹得你漲。

總之唔好得個驚字,而係去解決驚個原因,驚係人之常情,但唔去解決唔去應對唔會令情況變得更好。以上都係我見過又覺得可行嘅辦法,你參考一下。

另,
抄左牌,依家你再做唔做野,其實犬方都可以就你果晚嘅事叉你非法集結,告唔告得入另計。如果你再出現會唔會成為目標人物?咁就要問你有冇挑過反黑嘅機,犬方就佢地會主動認人頭,其他狗係有記憶力亦唔需要佢地有記憶力。

現時香港處理反共份子係由O記負責,佢認定左你係,你就係,連自稱都唔需要。所以你12/6出唔出黎,前置風險其實有冇抄牌都一樣,有擔心就向相關組織查詢。
準備定 如果差佬揾你點算

不過358 人落charge
應該都好似魚蛋 果次咁拖返一年
請問其實根據咩理由要求相影
如果比人抄左牌、相左影會有咩後果?

利申:我係淆底
怯就輸一世
抄咗牌 點咗相
差佬有你料
下次再塔你嗰陣就夠料落你charge
就算唔夠料charge都嚇到你唔敢再上到咁前
速龍隊咁癲所為嘅作用都係一樣 就係要你驚要你怕要你淆 次次見到速龍都嚇到掉頭走 而好明顯同一招試咗幾次都work
如果你有一反政府既決心 一通過就死硬 我會照去 同港共攬死
永遠唔好覺得自己做錯
你係做緊一樣正確既事

611唔好出黎
等我地接力
企後面啦 出既話
拋到你驚拋到你怕
好似尋晚三百幾名義士咁嘅 佢未必會對你再做啲咩
但第時再俾狗拘捕就唔同講法
同埋穩陣起見尋晚啲衫褲鞋最好處理咗佢 至起碼都少幾樣物證
我都比人抄左
我本身係護士
不過聽日後日都會出黎
唔好再標籤00後,嗰三百幾人有幾多個係00後,而你唔係00後又係咪300幾人入面其中一個?
利申:00後尋晚已被抄
[百人之一]走得太慢,只因站在最前;未能救走你地所有巴絲,抱歉
https://lih.kg/1200112

我會再出黎,因為我預左要承擔
各位加油 記住換icon,講廣傳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞