747 回覆
2667 Like 60 Dislike
煤氣條管係個爐附近
用得耐會大爆炸
仲驚到CALL煤氣搵人上黎睇
但明明用左十幾廿年
個煤氣佬都話係合規格 冇問題 但死都唔信
你都唔撚識嘅
同埋知唔知點解啲人話砧板都最好分生熟兩塊?
如果係木造就因為無塗層,木纖維易吸血水同菌。
如果係膠造,切野時已經喺表面形成左好多細小既刀痕,都會易卡污糟野。唔係用洗潔精洗兩下就甩,更加咪講殺菌
大牛龜年代有時會玩到有烙印
所以老母講野。未必唔岩
你真係冇得頂,男人聽到都覺得完全搞唔撚掂
利申想買支電筒,笑到仆街
如果我老母犯其中一樣都死撚硬

你老公搞乜
呢個似安裝有問題
雪櫃係差唔多原理嘅電器 長開絕對冇問題
有冇定期清隔塵網
老媽:成日都駁嘴 小心出街比雷劈
咁我應該老了
屙尿V字形開晒叉
夜晚濕氣重要收曬D衫,如果唔係會乾衫都變濕
Ching 令人生cancer果啲係核輻射 alpha beta particle gamma wave射死/射到變異 先會生cancer
電話果啲radio wave根本無咁大能量
利申 鳩up
因為通常都係老母照顧小朋友囉
我讀書唔多只係睇得明radiation呢個字
https://en.wikipedia.org/wiki/Electromagnetic_radiation
開抽濕機要關廁所門,唔係會抽乾馬桶入面d水
我老母嘅版本係
會抽埋身體入面嘅水份
https://www.cancer.gov/about-cancer/causes-prevention/risk/radiation/cell-phones-fact-sheet#q1
btw, 都係嗰句,未有實證,唔等於冇
預防同避免,點都好過出咗事先嚟後悔
如果你好似我咁,本身已經置生死不顧
咁你自己唔預防冇緊要
但唔好同人講話「唔會引致cancer」
因為真係未證實到會定唔會,所以唔應該一口咬定話唔會
家母唔俾我用任何木器既餐具,原因係木會藏好多細菌
有把好嘈既死人聲
咁令壽堂又錯唔晒,正確嚟講
應該係冇塗層,木紋外露嘅餐具
向西聞記
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞