747 回覆
2667 Like 60 Dislike
有冇聽過間嘢叫德爾斯?
真係好易壞
好快就唔慘架啦
冇紫外光殺菌嘛
最後搵咗我老竇
洗衣機 同 微波爐 唔可以一齊開
樓主最近啲post好正
過咗夜晚十一點就喺第二日
開冷氣空氣會唔流通 要定時熄吓開窗換氣
微波爐叮嘢個陣 唔好企埋去等 會中輻射
開住門會抽唔到,而開少少先得?點解呢?
行緊雷關曬屋企電器
你先係唔識嘢果個喎
肯定住埋一齊先咁大反應
好過我老母
有個重要interview叫佢8:30 唔見我出房門一定要叫醒我
9 點紮醒見到佢whatsapp打:起身
我走去鬧鬼佢唔叫,佢仲鬧返我轉頭whatsapp冇聲咩
正常人見我仲係唔出黎都識拍門下話
不如癡張memo字喺我門口呀
你點知幾時大風幾時無風
阿Sir既意思即係話將一公斤鐵塊溶左,做個船底形既一公斤鐵皮就會輕左?
空氣有浮力
食得多藥就會快啲好
咁WiFi 呢?electromagnetic waves 對生物嘅影響其實仲有好多 uncertainties

呢度份 paper 都係towards negative effects,不過係植物,某幾種唔係全部,人好似未有

http://www.eurekaselect.com/node/141391/article/effects-of-wi-fi-radiation-on-germination-and-growth-of-broccoli-pea-red-clover-and-garden-cress-seedlings-a-partial-replication-study

https://www.researchgate.net/publication/313726390_Effect_of_Wi-Fi_radiation_on_seed_germination_and_plant_growth_-_experiment

純學術討論,非罵戰
電熱水爐嘥煤氣
你識條鐵咩
點止WiFi 呀?
仲有所有電器都要熄電制,
包括電視機
開煤氣熱水爐要開埋抽氣扇
防止漏煤氣時會焗住d煤氣毒死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞