747 回覆
2667 Like 60 Dislike
2. 我阿媽都係講類似既野,不過唔關整爛年衫事,而係晒左一日件衫熱氣好重,直接著會搞到D熱氣傳去皮膚搞到皮膚唔好,特別係底衫褲。

佢講到似曾曾咁,所以我信左,通常收左衫都一兩日之後先著
3. 洗潔精嘅原理只係去油
唔包殺細菌
6. 就睇你煮咩啦
唔通滾水煮麵煮到變糊仔都叫好食咩
多" 納" 啊
喂屌
一撚樣
我屋企就爆過一次好彩熱水爐放係後花園 爆到隔離屋水浸
筷子唔可以打直插落碗飯到,會唔吉利
會俾風吹走好撚正常
掠岀街仲會好易中雀屎,
同樓上可能會跌污糟野岀街
俾我先唔會掠岀戶外

化學元素

說明
鈉是一種化學元素,它的原子序數是11,相對原子質量為23。鈉單質不會在地球自然界中存在,因為鈉在空氣中會迅速氧化,並與水產生劇烈反應,所以常見於化合物中,元素狀態的鈉通常以特殊物質保存,以防與空氣中的水份或氧氣產生化合物。 維基百科

符號: Na
原子質量: 22.989769 u
原子序: 11
電子組態: [Ne] 3s1
熔點: 97.79 °C
范德華半徑: 227 皮米
呢個post見識到好多又窮又低學歷嘅父母
呢個真係最撚搞笑
食幾多餸都好,唔食飯就會唔夠飽
Up乜春
有冇壓力閥
錯唔晒,係慢性啫
利申︰長期夜瞓,感覺個腦壞咗半
電腦長期開唔關,會爆炸
我媽將屋企嘅鐘較快咗35分鐘
熱天拖板訓教要關,唔係會著火!
本身係其他post識
有follow開
布啵點比啲纖維會令細菌/污跡好好吸附喺上面,較難洗走。如果你對醃肉筷子係無塗層既木筷子,其實點洗都係一樣咁唔衛生

簡單講,你倒啲咖啡落件衫同倒落雲石地板,用同樣方法清潔都差好遠啦
冷氣嗰個係真
我老母 鍾意訓廳梳化 講過返過夜嗰隻
成日長開廳冷氣唔熄
上年先啱啱新入屋一年 就用撚殘咗個雪種
仲要搞撚到雪種係咁溶 然後滴好撚多水
而家廳個冷氣開十次先有一次涼 戇鳩
冇聽過細時屙尿射過界 老時屙尿滴濕鞋咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞