[戒丁WHATSAPP群已開] 香港戒丁論壇(3)

1001 回覆
34 Like 17 Dislike
一日係屋企冇野做既話會丁成三四次,而且一日唔丁既話就會好撚緊火,情況好嚴重。有冇成功人士比少少意見?

睇結衣唔係戒到丁架咩?

一見到佢就起晒機,好辛苦

我之前睇逃恥都打丁 所以都係算啦

諗住今日起開始戒,應該由一開始減少次數定係一開始已經完全唔打比較好
一日係屋企冇野做既話會丁成三四次,而且一日唔丁既話就會好撚緊火,情況好嚴重。有冇成功人士比少少意見?

睇結衣唔係戒到丁架咩?

諗住今日起開始戒,應該由一開始減少次數定係一開始已經完全唔打比較好

慢慢減少會令自己同心魔妥協,就好似六國論既今日割五城,明日割十城咁

睇結衣唔係戒到丁架咩?

慢慢減少會令自己同心魔妥協,就好似六國論既今日割五城,明日割十城咁

即係一開波就要即刻停止?唔好比自己有鋪癮?

睇結衣唔係戒到丁架咩?

即係一開波就要即刻停止?唔好比自己有鋪癮?

係,零妥協,一次都唔得
覺得要戒咖啡奶茶,
個人經驗好大correlation
一星期,
訓覺半清醒嗰陣好大心癮,
半清醒好難戰勝心魔。
戒左1個月e家好難頂,心癮好大,經常ff,但幾秒內會cut左佢,真係驚犯法,求幫助

總會過去的,過咗慾望就會平穩返,加油!
就算唔睇Av都成日睇fb d囡囡,點忍到點戒

每日去論壇睇戒色文,戒為良藥一定要睇哂
做齊你就會知點戒
戒左1個月e家好難頂,心癮好大,經常ff,但幾秒內會cut左佢,真係驚犯法,求幫助

我的戒色經驗就是,每天看戒色文章,不要離開戒色文章,飛翔前輩有一句話說得很好:「戒色先明理」。要先戒色,必先對色情的危害有足夠的瞭解,認真學習,大量學習戒色文章,掌握戒色的原理,方法,提升自己的思想覺悟,走專業戒色路線,用覺悟戰勝淫魔。

戒色是有方法的。一定多看戒為良藥,一定看。 (戒為良藥裡有戒色方法。)沒有方法就屬於強戒,盲戒,很容易破戒。一定要去看戒為良藥。我戒色半,全靠每天看戒色文章,還有宣傳戒色吧,幫新人解答問題,提升正能量和正氣,你就很難破戒了

想恢復的快一點就多做運動,我做的是慢跑,還有多做固腎功,少吃肉

fb有咩囡囡咁巴閉,unfollow啦

我諗靚女唔會痴埋啲一身毒氣終日諗住左丁右丁嘅男人到

戒咗丁 思想正氣 再增值自己去吸引異性 好過終日渾渾噩噩得個睇字
就快3個月
依家學下做下固腎功…不過做幾下就收左皮
但係都依家都戒唔到色…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞