[26]繼續電單車經驗交流(31)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
Shoei 完
完全正確
X14定Z7?
咩叫寧願你揸46
講到46平過26咁
好委屈咁啵揸46
去過問試唔試得,真係有講話冇得試同買咗先試得
最後有個大粒話俾試SHARK平款,夾到頭痛冇買

利申:最後係車迷買
大部分女人識閪分咩
唉~又壞鳩咗前後車cam,今次打算買隻裝頭盔嘅算,budget 兩千左右有乜好選擇?最好一部機包前後鏡
嘩 咁新穎 我都想見識下
360cam放頭頂
z7日常用一流 夠輕
x14相對較重身 但外型保護一流
行街兩款都冇問題 睇師兄睇岩邊款花同筆直幾多

利申 兩款都有
x14好似話無咁食風 真唔真
感覺唔大 我揸得慢
但市區行 z7通風好過x14
x14要有番咁上下速度先會明顯感受到
我想渣車丫唔好落雨得唔得
我第一隻開面都係利力買 平款多 都係任試
問心講,我戴開z7轉x14,一轉x14就覺得重好多,但行車方面感覺無乜分別
我覺得去試下會好啲 個個頭型唔同 shoei比較適合亞洲人頭型
唔該哂師兄,我買黎都係日常用但行高速多同埋x14 D花靚仔好多,之前上youtube睇過x14係重但個頭盔分佈得好,會覺得冇咁重
想問埋你有冇換塊鏡?
咁講真,26的確係危險啲
路面濕滑,有灘油漬,路面不平有個坑,都好易搞到自炒
我有個朋友揸咗好多年,老豆係考牌官都揸咗幾十年,都一樣覺得係危險,所以佢哋揸26揸得好小心,警覺性好高
佢細個唔識死就乜都唔怕,自炒過一次之後就揸得好謹慎

至於交通意外嗰啲唔去比較,因為無意思同埋無得避,揸46揸重型車撞車都一樣可以死一樣炒到好金
唔少揸26既人死
識又有、唔識又有、走之前仲見到面既又有
26其實真係好危險
自己揸既時候會好小心
天氣唔好就一定揸46或者坐車
仲有車迷城。主要睇你想買咩牌子,有d公司代理左個品牌會多d選擇。例如Shark係利力代理,佢果度會比較多Shark嘅型號睇。
有 x14水銀 z7 茶鏡
但師兄留意 鏡就通用 pinlock就唔岩用
姐係如果換鏡要買多塊pinlock?
有冇人係webike 買過野
想買條避震, 香港無代理做
開左account未?佢間唔中會送1000yen 或者2000yen coupon但要買夠15000yen
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞