[26]繼續電單車經驗交流(31)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
200cc細羊,偈油換開10w40,想問去返度有大牌子偈油換,例如噴火狗/屎菇連之類,另外,最近換咗5w40後部車每升油明顯行少咗和冇咁順,想問下5w和10w有乜分別?Google 完好似話5w油稀啲
5w 10w
應該係工作溫度?

好多車房都有唔同偈油揀,問下就得
唔該巴打,保養書建議用10w40最適合和較慳油,而網上啲人話5w40較早進入工作溫度,即係結論係慳油和保護性之間取寫
試下10W50
唔係,5w40 10w40 工作溫度都係40
第一個數字係粘性,數值越低代表偈油喺低溫時都保持正常流動
200cc 羊本身細食,都唔駛咁講究慳油,最直接搵張減$2.7油卡
其實係低溫同高溫既粘式
近排發現部車上2波扭油個引擎撻撻聲 有啲響果隻 之前冇呢啲聲 想問下各位巴打係咪有野要換?
唔該各位巴打
稀咗嚟講,照計係爽咗(轉數上得快)
細羊10W40夠皮啦 要爽300V 要性價比AMS METRIC
唔知好無學牌出車,沙駕路試3月
唔好
咁12月先再揸車
既然都係考駕院,留返錢去買6送1補鐘好過啦
明曬
可能轉數易上咗,唔覺意扭多咗,搞到一升油行少咗
盡雞
其實政府果個重考快期依家係咪冇
如果肥左係咪快極都係等半年
定係d 學院唔幫考生報?
https://eapps2.td.gov.hk/repoes/td-es-app517/Welcome.do?language=zh
咁9耐嫁原來
其實唔落腳都pass左1半
唔死火pass 埋另一半
揸開單缸
有日揸個朋友架07先知原來咁唔同
想租屋企落下領展停車場,有無得上網整同睇下有無位嫁?
感覺有咩分別
幾時先好天

觀塘一亞太中心後巷多左個 違泊將會被拖走既藍色牌 琴日聽講又抄左次牌

有冇師兄呢到奶左野?

係咪呢幾日都應該避避風頭
🤦‍♂️間中會泊架車喺度上去做gym
死得
我日日呢頭返工 唉 你做gym短時間應該冇咩 佢揀正中午個啲時間黎抄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞