[26]繼續電單車經驗交流(31)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
因為眼鏡條臀唔係直線,所以如果你一開始苙晒落頭你好難帶眼鏡,不過到時你去試就知我講咩
澳門考26係就係就有分cc 但你打得掂個斜路8字就基本上九成合格雖然啱啱佢又改左制變左打特技8字 如果淨係講斜8依家嘅澳門就真係難過香港嘅,而香港考斜8黎講三間教仔以及大球場個斜波就比較公整,考街嘅話天光道個斜波其實相對唔太公平,因為佢上窄下闊仲會有時有其他車駛過條路,因為佢唔係一個私人場地 只係拎街一個斜坡同你做斜8考試,澳門嘅斜8就fix友一個尺吋左

但一去到路試 澳門一考就一條車隊考 基本上跟住前面唔好犯啲柒事就合硬格 我有朋友佢好彩排中間落埋右腳但啲官係後面睇唔到都照pass ;香港係一對一咁考你想偷下雞根本就冇可能,有啲澳門嘅就話佢地路試好難但根本得啖笑,幾條直路加個迴旋處仲要成隊車隊咁行,你跟得住個官跟本怕咩

總括而言港澳考26個分別比較困難就係,澳門有分cc數考同要依家要考特技斜8,香港就難在係一對一咁考路試 想偷雞基本上都絕對冇咩可能
*fix 死一個尺吋
想問一下澳門係邊款車考?
見到上面師兄話600cc
仲有我想講 以前馬交考a1拎架150就已經簽到a1 400cc,係之後回歸左先改成你用幾多cc考就最多幾多,仲有我冇記錯如果用香港個26 車牌換馬交個26,一換就已經換a1 400cc,係a2先一定要考。最後你話250同650有分別呢個就真嘅,但125同250基本上個分別請問有幾大?揸26最緊要都係熟能生巧 慢慢練咪得。
以我記得以前唔知點解澳門考650大部份都係用suzuki嘅巡航車考 依家唔知有冇啲公司有入下啲街車,不過主要都仲係果啲on9牛肺車巡航車
可能巡航重心底,打8字易啲掛
你個概念係咪唔同咗?
跑車一係棍波一係自動波
有棍van仲跑咩車牌
澳門品試的確好易,但難在個斜8同埋cc數分別
同埋你唔覺250棍波同650棍波嘅轉波有分別?
我只係講緊香港可以用125考完就乜都揸得嚟講姐
我都覺單對單嘅路線無得偷雞好難。
但問心一句 你地香港拎住部650打8字 有幾多人得係咪先
自動波 50 125 150 170/175 200 250(250未係間有得學)
棍波現時得番250同650
考咩就用咩 考完可以揸個隻cc或以下嘅車
棍波包自動波
現時改新斜8打法
講26應該澳門難考啲
斜8就算變左特技斜8,至少都仲有得死練爛練,熟能生巧,出街路試就唔係咁講,條路咩情景咩交通情況已經無時無刻唔同。澳門氹仔果場就多大車行過但基本上你地成隊車隊咁考,倒轉黎講已經安全同穩定合格好多。香港嘅話就一對一,你冇可能偷雞先,其次除左鴨駕個場情況on99之外,其他果啲已經叫係個市鎮甚至市中心地方考,澳門考26果兩條線都冇入氹仔市區啦。如果拎大球場果邊計甚至你可以當係澳門街果種交通複雜
雖然天光道上窄下寬,但個人感覺易打過駕院d八字
要去練就要偷偷地入去因爲個條斜路係全日禁學
概念有咩唔同?大細cc唔同
照你咁講,都可以分1500cc,3000cc,3000cc以上咁去考
自動波牌你唔洗識轉波 - 呢個唔洗討論啦
咁棍波牌 如果唔係考棍VAN, 都係可以揸5500cc或以下棍波車
澳門係咁囉.
同埋26 我都係討論緊250同650嘅轉波唔同
咁你想講部跑車幾多cc先?
咁一部1500cc同3000cc嘅車轉波夠唔同啦
識得個原理係點操作咪得囉
得啦 澳門車手最勁啦
咁我考完棍私 得1500cc
唔通我又揸唔到棍跑咩?
26討論區又拉個跑車講都算
我都係問下又話車手點勁點勁
我有講澳門車手勁d? 唔好無啦啦屈我講先啦
我一早已經講左係問個規矩有咩唔同.
無中生有咁幫我加句 澳門車手最勁
你型
樓上d野睇到我r撚晒頭
同感,完全睇唔明有咩好嘈
你改左啲咩? 多數啲配件係邊度入手?
我係香港搵極都搵唔到岩msx既ohlins 避震 諗緊轉唔轉用台灣出既rb避震就算
而家報考強制試大概要等幾耐?有棍van牌
好想要2019年刀呀

利申: p牌仔,車都未有,諗住2手mt 03/r3先,然後儲錢買

財政上有能力既話一步到位係好既
但記得唔好心雄啊
同架車溝通下 慢慢玩
今朝見到架哈利裝左尾箱同兩側袋
其實都唔差
仲係型
有冇人見過巡航做送外賣同lalamove?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞