[26]繼續電單車經驗交流(31)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
有d官 唔鐘意等太耐,有機會就要出
玩開邊頭?
咁唔係讓字,點解要讓?
沒有正確使用優先權喎
無v我呢個
大v左我不顧其他道路使用者
有車cut線入黎咪讓佢先囉
又有d車停係到唔知想點 咪停低等佢
佢考完同我傾左10分鐘
話我阻住後面d車
上次出又話我爬頭唔讓車
唉屌
考官同你傾?袋錢入你袋咁好
係啊等左佢勁耐
佢行出黎話同學你今次唔合格
真係唔知係咪夠數唔比我pass.....
唔想要錢 想pass
考邊到?
試下問下師傅點處理

利申:之前考淨係肥太慢
邊個位
街車一般都裝把
考官會同你傾點解肥 真係未見過
有啲官會
利伸: 見證住一齊考完,嗰官同佢傾咗一陣
我第一次俾153考肥左,考完之後問我想唔想知肥乜
跟住聽完佢講啲位有咩問題之後,第二次考基本上知道要做足啲咩位同注意咩,5個細剔pass
岩岩睇完 我都係5個
根本各處鄉村各處例,台灣26夠哂易考啦 拎架自動波考到普通重型機車咪一樣可以免試直簽棍車26香港牌,就算澳門一樣簽到仲要一簽就已經同台灣一樣 變左a1 250

香港同澳門相比考26就各有各難同易嘅位,我前面都有提過。香港就斜8易路試難,路試係一對一咁考你冇得偷雞(鴨駕特殊例子唔好提);馬交就難在依家個低能同特技斜8,以及有分cc數( 香港曾經有人提過不如分cc考 但運輸署就話研究過後冇必要),但一過到個8字你出得街基本上合格硬,因為係一隊隊咁行同埋主要直路 雖然有迴旋處但你跟到前面/考官 你都唔會驚出事,我試過問澳門朋友借架26跟佢地帶行一次考線,唔覺有咩壓力難度(自己柒/俾人累街坊另計,有個友話第一次考俾個女人帶錯路, 成班冇為意一齊行錯,最後全體肥哂
我覺得最難得係俾153考但佢對我語氣算唔錯,仲肯同我解釋我嘅錯處 一向呢個官都俾人屌臭寸同麻煩
有咩特徵?
我覺得佢有啲似習近平,你google 下 考牌官153就知幾多人屌鬼
唔知153係乜水我193
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞