屌 搞咩香港都死架啦 仲做乜要遊行?

218 回覆
2023 Like 103 Dislike
香港一早已經沒救,中央有晒人力物力財力,要攪香港就一定,要染紅要共產要中國化就緊架啦。
不如直接快手快腳攪,再睇機會去適應啦。
現在只是拖得就拖,卡數、生病 不是拖就會好就會無問題。23條後 有國歌法,國歌後 有現在的引導條例,沒完沒了,愈攪愈差,見死唔死 唔差幾 ....

申利:80後純香港人,月入50K,剛買樓,準備結婚。比上非常不足,比下有少少餘,多撚餘個餘。
真心快手快腳話我知香港仲有無希望,有就甘心做樓奴,希望明天會更好,無就痛快玩晒佢就收自己皮,講完!
對部份假膠/直情想香港死嘅人
我只可以講我愛香港 但我都知我好難迫你去接受
同我一齊咁愛呢個養育我嘅地方
當然我尊重你地獨善其身嘅諗法
但係唔該你地都尊重一下出黎抗爭嘅人
呢個唔係政治問題 只係好基本嘅禮貌
同時都睇得出有部分人好愛香港 但係又好矛盾
因為企出黎嘅係我地 但係拎彩嘅係其他人
我唔會講到利他主義至上咁痴線 因為我都憎個班既得利益者
但係我選擇左接受事實 事實係我唔係含住金鎖匙出世
咁接受事實係唔係就要服從? 絕對唔係
首先 唔好諗咁多 我淨係會問自己
抗爭係唔係正確做法?你有無做到問心無愧?
你七十幾八十歲個陣會唔會後悔無行出呢一步?
有一句野幾啱聽
有時做正確嘅事未必會有好結果 但係你都一定要去做
加油呀咁多位
想問一個問題
佔中個陣係俾班上左岸嘅人屌
咁點解而家佢地都出黎抗爭
企埋係我地呢邊嘅時候
反而到我地屌鳩佢地?
我諗唔明當中概念
明明多左人支持 應該係好事
點解要搞分化?
而家生活得唔好 就想攬炒
咁即係放棄未來
當咁多人都堅持緊個陣 不如大家一齊試下啦
難保你聽日中六合彩架喎
再者 就算點差都好 香港發圍機會應該好過大陸
利申 : 我估

其實我都開始有DD認同樓主嘅講法。我港自從 佔中運動失敗後坐監嘅坐監,逃亡嘅逃亡, D q嘅d q,而家再冇勇武抗爭嘅烈士上街 靠班泛民根本就 冇意思 我唔上街 倒數等死算數!
真心啦 雨革係最接近成功的一次 亦都體現咗你講果d 行一步會感染到其他人

但點解仲係咁? 因為大把人爭住賣港上位,甚至乎, 一心一意只係反對呢件事ge人只係佔少數。

6月9號出嚟 係冇用,因為 出完嚟 成功 唔代表阿爺以後唔會搞鳩香港,而只會用更多利益同滲透改變香港;出完嚟失敗呢,大家叫兩叫 ,望下移民,過兩日又冇事,旅行,飲酒,飲喜茶,睇戲唱歌撚貓撚狗搵sp 各有娛樂,繼續做港豬。

彷彿屙屎咁,隔幾年出嚟屙完 又冇事 依然繼續墮落。

與其係咁,倒不如等佢通過,闔港剷,到時大家都想變,先有條件同機會翻身。 當然,就算翻到,係香港呢個咁「多元文化」的地方,會唔會最後演變成鬼打鬼,就係後話了。

唔好講外國勢力乜乜乜,八國聯軍乜乜乜,就係因為你哋呢種心態,所以6月9出嚟先咁肯定冇用,肯定係廢。出嚟行兩轉就爭取到自由,好心你哋咪撚咁「熱血」(so-called冇腦),當年坐咁耐都冇用,出嚟行旨意人會有用? 瞓醒未?
講真,唔知你真膠定假膠啦,你話你愛香港, 咁你知唔知香港係咩地方,香港有咩人,你愛佢d乜?

淨係喺度煽動情緒,扮大仁大義,香港冇希望就係因為充斥太多呢d人。當年香港cut 走A level,唔教學生獨立思考的結果就係令到香港充斥住呢d 演員,而唔係理性公民。走嚟講禮貌 講拎彩,你真係知自己做緊咩?仲要佢哋尊重你?搞清楚自己立場未?有冇諗過佢哋點解咁講啊? 你連咩叫抗爭都未搞清楚 學人搞抗爭 仲要有咁多人支持, 香港永遠唔會成功就係咁解。

成班烏合之眾,只係出嚟搶光 呃正評,6月9行完令自己良心好過d,以後可以同自己講 我有做過嘢架, 最衰其他人ja 就可以繼續做港豬渡餘生。唔覺得自己好可笑咩? 香港人
焦土之後邊個同你講唔會淪陷
唔洗咁心急套咁多光環落我度喎
你講左咁多我提都無提過嘅野
之後格硬話我咁諗
咁我都覺得幾好笑嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞