屌 搞咩香港都死架啦 仲做乜要遊行?

218 回覆
2023 Like 103 Dislike
主要唔關「權貴、政客、有錢佬」事, 呢啲係真係到到都有

但係上次佔中, 有勁大班上咗岸(e.g. 搵到高人工, 買咗樓etc)嘅人屌鳩返我地轉頭, 因為真普選對佢地短期嚟講冇幫助, 但係佔中就會影響到佢地實際利益

而今次反修例, 佢地反嘅原因係, 過咗經濟會有勁大影響, 根本唔係想香港好
無好處 我直程可以話 想香港死係為左人世間既公義同天理
唔好意思 一入嚟負咗皮

你下下都係講「好處」

因為今次修例對你地嚟講係「壞處」, 上次佔中對你地嚟講冇「好處」, 咪又係為自己...
上次佔中我係支持,正如今次我係反對逃犯條例,我嘅立場始終無變,共匪係萬惡之源,絕對唔可以比佢得逞,我唔係啲咩大富大貴嘅人,只係一個打工仔,而呢個亦都唔係咩個人利益嘅問題,而係人性嘅問題,一個有血有肉有良知有良心嘅正常人,都一定會反對今次逃犯條例,而你地班柒頭契弟竟然一心想要置香港於死地,亦證明咗你地成班都係一個冇良心嘅人,連蓄牲都不如!
你要明白就算而家嘅權貴死哂
好自然會有另一批人上位
呢排人好大機會係支那人支那公司
情況唔會改變甚至仲衰
廢事講 反正我都未搵夠錢夠我係外國過奢華生活
延遲香港死亡對我黎講都係好事黎既
召喚冇樓慘過冇J五毛狗
行到水窮處,坐看雲起時。
一齊加油,到時見。
same as me
泛民議員做左幾十年freerider你點睇
標晒眼水添啊
好多三毛分化撚

我仲想喺香港生仔 我仲想有將來
我一定會企出嚟
對將來冇希望嘅人更加要行出嚟
因為你地nothing to lose
6月9日見
推翻 笑死人
我好感動
原來香港人個個都咁有心
就算過往以來一直比既得利益者欺壓都好
係危急關頭都可以企出黎 忘記以往既屈辱 為左既得利益者可以繼續可以係香港攞盡著數

原來香港人係咁大愛 咁崇高既
6月9日我一定會留係屋企祈禱 求主打救你地
屌你老尾 我就帶埋啲fd出黎屌柒你
民主呢條路會越來越難行
同時,會越來越多人一齊行

6月9加油
TLDR
你班友仔講野冇重點
成班妹下妹下咁點做大事
加油!see in in 9/June
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞