藍色腦魔公仔出爐啦!!!

158 回覆
19 Like 87 Dislike
仲有冇綠色

綠色冇唒啦唔好意思
想睇吓鎖匙扣

鎖匙扣個樣版仲整緊,一有消息會再通知大家
因為原本鎖匙扣整左平面,但好多巴絲想要公仔匙扣,所以前幾日改左
唔排除買果d 係低汁新高登仔😵😵😵😵
中學雞
唔排除買果d 係低汁新高登仔😵😵😵😵
中學雞

每個人嘅喜好都唔同,其實好耐之前已經有幾位高登巴打整過腦魔公仔
連登仔乜都反

成班痴線佬
又唔係逼你一定要買,有人想要咪有人整
最撚好笑係見倒其中一個巴打屌樓主,但自己之前又開幾個po話年宵有腦魔公仔賣覺得好正,又問人應唔應該買

支持樓主,上次聖誕版果款好正
連登仔乜都反

成班痴線佬
最撚好笑係見倒其中一個巴打屌樓主,但自己之前又開幾個po話年宵有腦魔公仔賣覺得好正,又問人應唔應該買

多謝巴打
支持樓主
以前係玩具廠做過相關工作,知道整隻公仔係好煩好多步驟,由對色辦到運輸,其實70幾蚊隻公仔都合理

但希望隻公仔可以改到好似上次果兩隻咁正 而家呢隻真係

多謝絲打
隻公仔會改到大家滿意
連登仔乜都反
成班痴線佬

唔講以為隻腦魔佢design
打正𣄃號抄野老翻賺錢厚住面皮比人屌你忍得到我都無乜野好講
合理化個行為同垃圾蝗一樣咁垃圾
幾時整埋 呢隻
連登仔乜都反
成班痴線佬

睇下呢段野先啦,你自己有冇係高登或姐連登用過腦魔icon?

https://www.hkbf.org/t256044.htm

有關去年聖誕節期間之表情符號事宜
由 OriYuen.1802 » 2009年1月15日 23:44:55 (p#1554967)

於 2008 年 12 月 18 日,本壇系統管理員將部份表情符號改為聖誕節之版本,並引起不少本壇及友壇會員對以下兩項事宜之關注:(1)相關表情符號之版權問題;(2)本壇對會員私人資料之處理。現對此兩點逐一回應:

(1) 相關表情符號之版權問題
  在 2008年12月18日,為了回應一些會員對於為論壇增添聖誕氣氛的訴求,系統管理員為論壇增加了由香港高登討論區個別網友所製作的三個「聖誕版」的表情 符號(下稱「表情符號」)供會員使用,並暫時取代了原來的三個表情符號。在採用相關圖片前,系統管理員已經查證證明原來的三個表情符號是屬於公有領域 (public domain) 的作品。公有領域作品的特點是無限制使用、沒有任何版權及任何衍生作品必定同屬公有領域。在此情況下,有關「原作者」修改原有的表情符號以加上節日元素之 作品屬於衍生作品並同屬共有領域,因此,壇方並無侵犯有關表情符號的版權,不存在侵權問題。

雖然有關表情符號之使用並不涉及版權問題,惟本壇並未於使用前另註明表情符號之出處實屬處理不當,系統管理員對此失誤深感抱歉。

討論區Opensource嘅野不嬲都冇使用限制啦,樓主又唔係呃鳩人,有人要佢又有本事搞倒有咩問題
好似貴左D.
連登仔乜都反
成班痴線佬

https://www.hkbf.org/t256044.htm

由 OriYuen.1802 » 2009年1月15日 23:44:55 (p#1554967)

於 2008 年 12 月 18 日,本壇系統管理員將部份表情符號改為聖誕節之版本,並引起不少本壇及友壇會員對以下兩項事宜之關注:(1)相關表情符號之版權問題;(2)本壇對會員私人資料之處理。現對此兩點逐一回應:

在 2008年12月18日,為了回應一些會員對於為論壇增添聖誕氣氛的訴求,系統管理員為論壇增加了由香港高登討論區個別網友所製作的三個「聖誕版」的表情 符號(下稱「表情符號」)供會員使用,並暫時取代了原來的三個表情符號。在採用相關圖片前,系統管理員已經查證證明原來的三個表情符號是屬於公有領域 (public domain) 的作品。公有領域作品的特點是無限制使用、沒有任何版權及任何衍生作品必定同屬公有領域。在此情況下,有關「原作者」修改原有的表情符號以加上節日元素之 作品屬於衍生作品並同屬共有領域,因此,壇方並無侵犯有關表情符號的版權,不存在侵權問題。

雖然有關表情符號之使用並不涉及版權問題,惟本壇並未於使用前另註明表情符號之出處實屬處理不當,系統管理員對此失誤深感抱歉。

討論區Opensource嘅野不嬲都冇使用限制啦,樓主又唔係呃鳩人,有人要佢又有本事搞倒有咩問題
你肯定2者係同性質?
我無本事成世人無用過老翻
比人指摘都係唔出聲潛水
無咁勁反話返人
仲要牟利完話係為人民服務咁偉大
連登仔乜都反
成班痴線佬

你肯定2者係同性質?
我無本事成世人無用過老翻
比人指摘都係唔出聲潛水
無咁勁反話返人
仲要牟利完話係為人民服務咁偉大

巴打你係咪搞錯左,果個唔係樓主喎

Btw 幾時有完成版睇
留名
如果有返上次個隻size嘅就好
想要綠色

唔好意思呀綠色嘅預訂數目已經full左,之後如果有巴絲唔要嘅話會再放返出嚟

其實呢隻同上次果款嘅size唔會相差太遠,方便啲拎佢周圍去

其實呢隻同上次果款嘅size唔會相差太遠,方便啲拎佢周圍去

姐係細隻左?
賣腦魔公仔都算,反正版權都唔知邊個嘅
但係喺連登推銷你隻公仔做乜
賣嘢就去返ig shop啦
成本幾多?

腦魔公仔個板權係邊個擁有?

外國卡通

成個樣改唒喎

冇改哂,一拎上嚟比,啲人一望落去都會覺得似腦魔
支持樓主,之前已經填左三隻

講真明買明賣有咩問題
唔講以為樓豬拎住枝槍逼你地買

未得同意拎外國卡通公仔作二創及商業用途都撐得落
搵食死全家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞